Yunan ana muhalefet lideri Çipras'a göre, Miçotakis erken seçime gidebilir

Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in gelecek yılın bütçesi için yapılacak görüşmelerden önce erken seçime gidebileceğini söyledi.

Yunan ana muhalefet lideri Çipras'a göre, Miçotakis erken seçime gidebilir
Yunan ana muhalefet lideri Çipras'a göre, Miçotakis erken seçime gidebilir
GİRİŞ 06.09.2022 22:07 GÜNCELLEME 06.09.2022 22:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunan devlet ajansı AMNA'nın haberine göre, Çipras, partisinin siyasi sekreterliğine hitabında genel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Normal görev süresi temmuz 2023'te dolacak Miçotakis'in, gelecek yılın bütçesini masaya yatırmadan önce erken seçime gitmek için seçim yasasında değişiklik tasarladığını öne süren Çipras, hem ülkedeki telefon dinleme skandalının hem de ülkedeki genel ekonomik zorlukların Miçotakis'e baskı oluşturduğunun altını çizdi.

Yunanistan'da son genel seçim temmuz 2019'da düzenlenmişti. Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) yüzde 39,85 oy oranı ile 300 sandalyeli parlamentoda 158 sandalyenin sahibi olarak tek başına iktidara gelmişti.

MİÇOTAKIS'E HALK DESTEĞİ AZALIYOR

Ülkede yapılan güncel bir kamuoyu araştırması, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetine halk desteğinin azaldığını ortaya koymuştu.

Kamuoyu araştırma şirketi GPO'nun 1000 kişinin katılımıyla 22-24 Ağustos'ta yaptığı anketin sonucunda, Başbakan Miçotakis ile ana muhalefet lideri Çipras arasında son 3 yılda yüzde 8-10 düzeyinde seyreden farkın, ilk defa yüzde 6 seviyelerine düştüğü görülmüştü. Ankete katılanların yüzde 31,4'ü "yarın seçim olsa" YDP'ye, yüzde 25,1'i ise SYRIZA'ya oy vereceğini söylemişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 4
  • Güzel insan 1 yıl önce Şikayet Et
    soroslar iflas eden yunanistani gayri resmi satın almıştı.sizde zannediyorsunuz ki Yunanistanı hükümet yönetiyor.olayları iyi izleyin anlarsınız..bu işi bilerek yaptılar Yunanistanı Türkiye ile savaştırmak istıyor ABD li yahudilerden aldığı emri yerine getiren soros takımı.neyse anlayan anladı.. Yunanistanı soroslar gayriresmi satın aldı bu kesin bilgi...
    Cevapla
  • Dadaş biyoç 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyle satasmasi niye sandın akıl veren abileri o şekilde iktidar oldular yada olanlarda yerlerini koruyabildiler bu finoda as ynı tondan havlıyor farkettiyseniz.......
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Şahsi çıkarları uğruna başta yunan halkı olmak üzere tüm Avrupa halkını ateşe sürükleyen koltuk sevdalısı savas yanlısı diktatör miçotakis
    Cevapla
  • Meyyit 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana cipras sen akıllı adamsın al şunu oradan yoksa bu Batı'nın gazına gelip tüm Yunanistan'ı Amerika ya parselleyecek onla da yetinmeyip bölgeyi ilk önce Yunanistan'ı ateşe atacak aha Ukrayna'nın hâli ortada biz birbirimizi yerken onlar topraklarımızı işgal ve çökme planları yapacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...