Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya gönderme: Rusya'yı hafife alanlar yanlış yapıyor!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil" dedi.

GİRİŞ 07.09.2022 14:33 GÜNCELLEME 07.09.2022 15:36
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kimlikle seyahat konusunda az önce imzalanan protokol ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır. Sırbistan, çipli kimlikle seyahatin mümkün hale geldiği 6. ülke haline gelecek.

Vucic'e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Yeni pazar yolu da Sayın Vucic'in yaklaşımının eseridir. 350 adet proje gerçekleştirilmiş olacak. Ortak tarihi ve kültürel mirasımız Bayraklı Camii'nin restorasyonuna başlayacağız. 

KOSOVA-SIRBİSTAN GERGİNLİĞİ

Sırbistan ile Kosova arasında kimlik kartı ile geçiş sağlanmasının uzlaşılmasından memnuniyet duyuyoruz. Her daim sorunların diyalogla çözülmesini destekliyoruz. Bosna Hersek'teki tarafların bir araya getirilmesi içinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 

Bu konuda Kosova-Sırbistan arasındaki bu sıkıntıyı aşabilmek için değerli dostumla her türlü desteğe var olduğumuzu söyledik. Şuandaki gelişmeler olumlu, Balkanlardaki bu olumlu ivmeyi aynen devam ettirelim, Balkanlar artık bu sıkıntılara tahammül edemez. 

AVRUPA'YI UYARDI: RUSYA'YI HAFİFE ALANLAR YANLIŞ YAPIYOR!

Her şeyden önce Türkiye olarak Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük, bundan sonra da denge politikasını gütmeye devam edeceğiz. Zira şuanda Batının isim saymaya gerek yok takındığı tavrı doğru bulmadığımı çok açık söyleyebilirim. Zira tahrik üzere kurulu bir politika güden batı var. Bu savaşın kazananı var diyebilir miyiz? Ama ben inanıyorum ki kaybedeni çok. Bu işin parasal boyutu var. Herkes diyor ben Ukrayna'ya yardım ettim nerede bu paralar? Silahlar gönderildiği söyleniyor, ne kadar hurda varsa bu hurdaları Ukrayna'ya gönderiyorlar. Şuana kadar bizim güttüğümüz politika acaba bir an önce bu savaş biter mi? Görünüyor ki çok kısa zamanda biteceğe benzemiyor. Rusya'yı hafife alanlara da söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. E ne oldu Rusya doğal gazı kesti, fiyatlar bir anda yükseldi. Herkes kara kara düşünüyor, kışı nasıl atlatacağız, bunları neden daha önce düşünmediniz! Şimdi stoklar ne durumda diye bunun konuşulması yapılıyor.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 108
  • Osmanlı Torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    AB küstahları Almanlar Fransızlar isviçreliler avusturyalılar eee ne dersiniz , özellikle de Almanlar (wer sind wir wer) parantez içinde Türkçe çevirisi biz kimiz diyen küstahlar fiden büyük fil var masumların ahı var sahile vuran günahsız bebeklerin ahı var Allahın adaleti en yücesidir nokta.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD için kendini ateşe atacak o kadar çok ülke varmışki...100 senedir ABD yi babası bilmiş. ABD de bu devletleri sıraya dizmiş...sırayla harcıyor....Suriye ırak ermenistan afganistan ukraynayı harcadı şimdi sırada yunanistan AB devletleri tayvan var....
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozal in ruyasi Balkan otoyolu yuksek hizli demiryolu Ve pasalimani sivil askeri limanini hayata gecirelim
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna savaşını yaptıran avrupalı gazsız kalıp bu kış nasıl ısınalımın derdine düşmüş. Yani kendilerini düşünüyorlar. Ukraynadan avrupaya giden mülteciler kışı nasıl geçirecek onu düşünen avrupalı var mı? Yok. Kasap et derdinde koyun can derdinde.
    Cevapla
  • Gökhan 43 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamin elinde koz var diyor reiss.aynen oyle rusya bunlari sallarr ders verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuklacıyı tanıyoruz: Vesayete izin yok! - 16 Mayıs 2024 gazete manşetleri
Yasa dışı Yahudi yerleşimciler, Filistinli şoförü darbetti