New York'ta bir haftadır içme suyu yok

ABD'nin New York şehrinde arsenik paniği yaşanıyor. Şehirde bir toplu konut kompleksinin su kaynağında standartların üzerinde arsenik tespit edildi. Binlerce kişi, içme suyuna erişimde sıkıntılar yaşıyor.

New York'ta bir haftadır içme suyu yok
New York'ta bir haftadır içme suyu yok
GİRİŞ 08.09.2022 01:16 GÜNCELLEME 08.09.2022 01:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük metropollerinden New York'un bir bölümü, içme suyu temininde büyük bir sıkıntı yaşıyor. Nedeniyse, içme suyunda standartların üzerinde arsenik tespit edilmesi.

Kuzey Amerikanın en büyük toplu konut idarelerinden birine bağlı olan New York City Public konut kompleksinin sakinleri, geçtiğimiz cuma konu ile ilgili bilgilendirildi. O günden bu yana bölgede oturanlar içme suyunu kullanamıyor.

Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı konut kompleksinin sakinleri, suyun koktuğunu söyledi.

Kahverengi su akıyor

Musluğu açıp kapattıklarında suyun kahverengiye yakın bulanık bir şekilde aktığı belirtildi.

New York Belediyesi, arsenik oranının fazlalığını kabul ederken, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Şişelerle içme suyu desteği yapılıyor

Belediye, probleme geçici çözüm olarak bölgede oturanlara şişe ile içme suyu desteği sağlıyor. Yetkililer arsenik oranıyla ilgili problemin sebebinin henüz netleşmediğini, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü aktardı.

Ülkedeki su sorunu New York ile sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde Mississippi eyaletindeki sel sebebiyle, su şebekesinde sıkıntı yaşanmış, binlerce kişiye içme suyu verilememişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ali Can Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Orada mı chp li bir belediye başkanı şehrin yöneticisi? Çok üzüldüm tühhh.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    muhtesem!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti