Suriyeli aşiretlerden terör örgütü YPG/PKK'ya eş zamanlı tepki

Suriye'nin çeşitli bölgelerinden aşiretler, terör örgütü YPG/PKK'nın, bölücü ve yıkıcı uygulamalarla ülkenin toprak bütünlüğünü hedef almasını eş zamanlı kınadı.

Suriyeli aşiretlerden terör örgütü YPG/PKK'ya eş zamanlı tepki
Suriyeli aşiretlerden terör örgütü YPG/PKK'ya eş zamanlı tepki
GİRİŞ 08.09.2022 20:02 GÜNCELLEME 08.09.2022 20:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bulunan Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi'nden (SKAM) yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de SDG adını kullanan YPG/PKK'lı teröristlerin, Suriye'de bölücü ve yıkıcı uygulamalarla ülkenin toprak bütünlüğünü hedef aldığı vurgulandı.

YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgelerde güven ve istikrarın sağlanmasının imkansız olduğu kaydedilen açıklamada, "Teröristlerin uygulamalarını kınıyoruz. Teröristlerin tek amacı Suriye'yi bölmek, şahsi kazanımlar elde etmek, ellerindeki gücü kaybetmemek ve Suriye halkının servetini talan etmektir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, terör örgütünün çaldığı kaynakları ve servetleri Suriye halkına iade etmesi gerektiğine vurgu yapılarak, yaşanan krizden çıkmanın tek yolunun Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak olduğu belirtildi.

- Cezire bölgesindeki Arap aşiretleri de tepki gösterdi

Esed rejiminin haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Cezire bölgesindeki Arap aşiretleri de YPG/PKK'nın ayrılıkçı uygulamalarını sert bir dille kınadı.

Cezireli Arap aşiretlerinden yapılan yazılı açıklamada, ülke topraklarının bütünlüğüne ve terör örgütünün ülkeyi bölmeyi hedeflediğine dikkat çekildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Birecikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de insan kaldı mı ki, bunlar açıklama yapmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!