9 yaşında İngiltere tahtının ikinci varisi oldu

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından, kraliyet ailesinin ilk varisi Prens Charles tahta geçiyor. Yeni kralın oğlu William ise tahtın ilk varisi olacak. Ardından ise 9 yaşındaki oğlu Prens George geliyor.

9 yaşında İngiltere tahtının ikinci varisi oldu
9 yaşında İngiltere tahtının ikinci varisi oldu
GİRİŞ 09.09.2022 02:22 GÜNCELLEME 09.09.2022 02:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth ile Edinburgh Dükü Prens Philip'in dört çocuğunun en büyüğü ve İngiltere tahtının ilk varisi, Prens Charles Philip Arthur George Mountbatten, İngiltere kralı oldu.

Chrales'in tahta geçmesinin ardından, Diana ve Charles'ın en büyük oğlu William, taht sıralamasında ilk sıraya yerleşti.

Arkasında en büyük çocuğu Prens George var. Dokuz yaşındaki George şimdi tahtta ikinci sırada.

Prens William, unvan hükümdarın hediyesi olduğu için otomatik olarak Galler Prensi olamıyor.

Şimdi o Cornwall Dükü ve karısı Catherine, Cornwall Düşesi.

Prens George'un ardından kız kardeşi Prenses Charlotte ve küçük kardeşi Prens Louis geliyor.

Beşinci sırada Galler Prensi'nin küçük oğlu Sussex Dükü Prens Harry var.

2015 yılında yürürlüğe giren Perth Anlaşması uyarınca, taht sırasındaki kişilerden yalnızca ilk altı tanesi evlenmeden önce hükümdarın rızasını alması gerekmektedir; böyle bir rıza olmaksızın evlendikleri takdirde, onlar ve çocukları taht sıralamasından men ediliyor.

KAYNAK: BBC
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • tarihçi 1 yıl önce Şikayet Et
    vay ingiltere de krallık nasıl varmış peki 1215 yılında ki magna carta sözleşmesinden haberiniz var mı adam kralın yetkilerini 800 yıl önce kısıtladı hukuk üstündür dedi şimdi ki krallık ise sadece sembolik törenler vesaire tüm yetki seçilmiş hükümette peki bizde ne oldu Abduhamit han meclisi feshetti yani buralara boşuna gelinmedi .laikliğe laf atanlar en güçlü istikrarlı tek müslüman ülke olmamızın nedeni demokratik ,laik ,hukuk ülkesi olmanızdır son olara 1. dünya savaşında sadece osmanlı değil,rus çarlığı ,avusturya macar imparatorluğu hepsi yıkıldı ingilterede bitiyordu
    Cevapla
  • haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Millete özgürlük verirsin millet esaret diye bağırır, bu nasıl bir millet? Her Türk kendi liderini kendi seçer, Her Türk kendisi de bir liderdir. Osmanlıyı kahvehanede şurda burda kulaktan duyma fikirler ile öğrenenler tabi ki muhteşem zannedecek. Padişahı say deseler hepsinin sırasını yanlış bilirsiniz, konuşuyorsunuz. Mesele osmanlı değil mesele Divan Meselesidir, Ortak Akıl Meselesidir.
    Cevapla
  • Name 1 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı devleti dünyanın tek devletidir. daima yaşayaaktır yıkıldı yok edildi diyenler osmanlının şahlanışını tekrar göreceklerdir.Yaşasın reis yasasın osmanlı
    Cevapla
  • Aserto 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıyı ve padişahlığı yıkan İngiltere'de kraliyet lik nasıl devam ediyor anlamış degilim ..demokrasi demokrasi diye içimizdeki hainler osmaliyi kumpasa getiren ingiliz yanlısı siyasi aktörler neyin hesabını yapiyor anlamıyorum ..ADB ve İsrail İngilizlerin birer masasidir.. ABD ingilizin bir kumandasidir ..mesele şu ki Osmanlıyı saltanati kaldırtan İngilizlere hiç denmedi mi acaba sizde niye krallık var diye ...
    Cevapla
  • ismet 1 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıyı içimizdeki sebataylar la yıkan afrika ya kan kusturan, aşağılık bir mahluktur bu ingilizler ve kraliçeleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!