Cinsel taciz iddiaları... Fas’ta İsrail Büyükelçiliğini kapatılması çağrısı!

Fas’taki Filistin Ulusal Eylem Grubu, işlendiği iddia edilen “cinsel taciz” nedeniyle İsrail’in Rabat Büyükelçiliği'nin kapatılması çağrısında bulundu.

Cinsel taciz iddiaları... Fas’ta İsrail Büyükelçiliğini kapatılması çağrısı!
Cinsel taciz iddiaları... Fas’ta İsrail Büyükelçiliğini kapatılması çağrısı!
GİRİŞ 09.09.2022 12:48 GÜNCELLEME 09.09.2022 12:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filistin davasını destekleyen birçok sivil toplum kuruluşu ve sendikayı içeren Filistin Ulusal Eylem Grubu, İsrail’in Rabat Büyükelçiliği’nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili açıklama yaptı.

İsrail’in Rabat Büyükelçiliği’nin acilen kapatılması çağrısında bulunan grup, yaşananlarla ilgili “Faslı yetkililerin sessizliğini” kınadı.

Açıklamada bu çağrının, “Rabat’taki Siyonist iletişim ofisi Siyonistlerinin, Faslı kadınları istismar ve cinsel tacizle, Faslıların egemenliği ve onurunu hedef alması” nedeniyle yapıldığı vurgulandı.

Öte yandan grup, “cinsel taciz ve yolsuzluk” şüphelerini protesto için başkent Rabat’ta cuma günü oturma eylemi yapılacağını duyurdu.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı 5 Eylül’de, Rabat Büyükelçiliği'nde işlendiği iddia edilen kadın istismarı, cinsel taciz gibi "tehlikeli" suçlarla ilgili soruşturma başlatmıştı

Haberde aralarında Genel Müfettiş Hagay Behar'ın da olduğu bakanlıktan üst düzey bir heyetin acilen Fas'a gönderildiği aktarılmıştı.

Öte yandan konuyla ilgili Fas makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

- FAS-İSRAIL İLİŞKİLERİ

Rabat ile Tel Aviv arasındaki düşük düzeyli ilişkiler, 1993'te Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması'nın ardından başlamış ancak 2. İntifada'nın patlak vermesi sonrasında 2002 yılında Fas bu ilişkileri durdurmuştu.

Fas Kralı 6. Muhammed 10 Aralık 2020'de, İsrail ile ilişkilerin "en yakın zamanda" kurulacağını açıklamış, eski ABD Başkanı Donald Trump da aynı gün Fas ile İsrail'in tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra'da Fas'ın hakimiyetini tanıdıklarına dair bir bildirge imzaladığını duyurmuştu.

Fas ile İsrail, 22 Aralık 2020'de diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında 4 anlaşma imzalamıştı.

Tel Aviv yönetimi tarafından Ocak 2021'de Fas'a geçici misyon şefi olarak atanan İsrail'in eski Kahire Büyükelçisi David Govrin, 11 Ekim 2021'de daimi Rabat Büyükelçiliği görevine getirilmişti.

Anlaşmaların ardından, İsrail'den aralarında Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanı'nın da yer aldığı çok sayıda üst düzey isim Rabat'a resmi ziyaretler gerçekleştirmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas, fasa fisodur.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fasta iki ucmilyon yahudi yasiyor herseyi elegecirmisler gecmiste israilde bakanlik yapmis fasli yahudilerde var barak gibi yani kuzeyafrika ulkeleri zaten israilin bahcesigibi ekonomiyi yahudi toplumunun elinde kralda olsa bakandaolsa kabuledecek
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas tan bir şey olmaz..
    Cevapla
  • amelegücü 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Fas'ı öpmeye erken başladı. Fas, sen ne adi çıktın be moruk. Neredeyse topraklarını İsrail'e peşkeş çekeceksin alçak...
    Cevapla
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Fas rejimi dostuna ne desin...yaşasın cehennem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez