İmran Han uçak kazasından kurtuldu

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın (İmran Han), siyasi bir mitinge giderken uçak kazasından kurtulduğu açıklandı.

GİRİŞ 11.09.2022 07:04 GÜNCELLEME 11.09.2022 12:43
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

South East Asia Index'in Pakistan medyasına dayandırdığı haberine göre; İmran Han'ın yolculuk ettiği uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra arızalandı.

Han'ın lideri olduğu Tahrik'i İnsaf Partisi'nden alınan bilgiye göre olay; Han'ın Gujranwala kentindeki bir siyasi mitinge katılmak için Çaklala'dan Pencap'a doğru hareket ederken yaşandı. Arıza üzerine uçağın pilotunun acil iniş için kontrol kulesi ile temasa geçtiği ve uçağı güvenli şekilde havaalanına indirdiği bildirildi. İmran Han'ın daha sonra, karayoluyla Gujranwala'daki mitinge gittiği bilgisi paylaşıldı.

İMRAN HAN MİTİNGLERİNE DEVAM EDİYOR

Pakistan'da güven oylamasıyla koltuğundan düşürülen ve derhal seçim yapılmasını talep eden eski Başbakan İmran Han’ınülke genelinde protesto gösterileri ve mitingler düzenliyor. Ancak "devlet kurumlarını ve yetkililerini tehdit ettiği" gerekçesiyle canlı yayınlarda konuşması yasaklanan eski başbakan hakkında geçtiğimiz günlerde Terörle Mücadele yasası kapsamında "polis ve yargıcı tehdit ettiği" gerekçesiyle emniyette işlemi başlatılmıştı.

KAYNAK: EURONEWS
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim her türlü şerden muhafaza eylesin
    Cevapla
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam türk kökenli cokda müslüman bir insan bunuda mandacı zihniyete indirttiler
    Cevapla
  • Diyarbekirli-21 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam iyi biri Türkiye dostu
    Cevapla
  • niksarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni korusun imran han..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın Mursiyi nasıl yaptılar Khan başkanada aynısını yapmaya çalışıyorlar bütün müslüman devletlerin ve diğer gayri müslim devletlerin başına örülmek istenen ne olduğu belli ılmayan din kisfesi altında kılcal damarlarına kadar girip kendi işlerine geldiği gibi iş entrika çevirmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı