Yunanistan'la gerilim sürerken sürpriz çıkış: Türkiye'ye F-35 vermeliyiz

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim sürerken, ABD'li generalden çok konuşulacak çıkış geldi. Eski ABD Hava Kuvvetleri generali Philip Breedlove, 'Türkiye'ye F-35 vermeliyiz' açıklaması yaptı.

GİRİŞ 11.09.2022 20:25 GÜNCELLEME 11.09.2022 23:07
Bu Habere 235 Yorum Yapılmış

ABD- Türkiye arasında F-35 anlaşmazlığı devam ediyor. ABD, F-35 programından Türkiye'yi çıkartmıştı. Türkiye'de F-35 programından çıkmasına karşılık ABD'den F-16 talep etmişti.

ABD'Lİ GENERALDEN TÜRKİYE-YUNANİSTAN SORUSUNA CEVAP

Eski NATO Komutanı ABD'li General Philip Breedlove da iki müttefik ülke Türkiye ve Yunanistan'ın ABD'den F-16 ve F-35 talepleri çerçevesinde bölgedeki askeri dengenin nasıl etkilenebileceği sorusunu yanıtlarken tarafların ortak tehdide odaklanmaları gerektiğinin altını çizdi. 



'ABD F-16'LARI TEMİN EDECEK''

2013'ten 2016'ya kadar NATO müttefiki komutanı olarak görev yapan emekli bir ABD Hava Kuvvetleri generali olan Philip Breedlove Türkiye'nin talep ettiği F-16'lar hakkında da konuştu. Breedlove , ABD'nin Türkiye'nin talep ettiği F-16'ları sağlayacağını tahmin ettiklerini belirtti.

''ORTAK TEHDİDE ODAKLANMALIYIZ''

NATO müttefiki komutanı olarak görev yapan emekli ABD Hava Kuvvetleri generali olan Philip Breedlove, "Ortak tehdide" odaklanılması gerektiğini kaydetti.

Eski NATO komutanı, Türkiye'ye F-35 verilmesi gerektiğini, Türkiye'nin F-35'e sahip olmasını istediğini söyledi.




Breedlove, ABD'nin, ilişkilerdeki son zamanlardaki düşüşe rağmen NATO ittifakının inanılmaz derecede önemli bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 235
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ile yola cıkılmaz, dedem oyle diyo
    Cevapla
  • düşün bey 1 yıl önce Şikayet Et
    meşgul ediyor vereceğiiiiiiim ...vermeeeeeyeeeceğiiiim vermeliyiiiiim...vermeliyiiiiiiz vermelileeeer ingilizin bilindşik oyunları.......elden gelen öğün olmaz o da vaktiyle gelmez
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Vermemelisiniz biz de almamalıyız.Allah rızası için almayın.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilin bakalım kaç pilotumuz Rus SU - larının uçuş eğitimini alıyor ?
    Cevapla
  • Akif45 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük düşmandan ne beklenebilir.Doğuda Terör örgütüne binlerce tır silah mühimmat .Batıda Yunanistan ve adaları silahlandırma . F35 ve f16 vermeme .Birde başka yerden silah alırsanız yaptırım uygularız. Büyük bir saldırı proğramlıyorlar Türkiye'ye yönelik . Siyasiler uyanık olun Farkedin artık. Çin den ,Rusya dan bol silah almalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi