İsrail'in hedefi nükleer anlaşmayı durdurmak

İsrail Başbakanı Yair Lapid, "İsrail, nükleer anlaşmayı durdurmak ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını önlemek için başarılı bir siyasi kampanya yürütüyor." dedi.

İsrail'in hedefi nükleer anlaşmayı durdurmak
İsrail'in hedefi nükleer anlaşmayı durdurmak
GİRİŞ 11.09.2022 20:04 GÜNCELLEME 11.09.2022 20:04

İsrail Başbakanı Yair Lapid, ülkesinin nükleer anlaşmayı durdurmak ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını önlemek için başarılı bir kampanya yürüttüğünü belirtti.

Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Amerikalıların ardından Avrupa ülkeleri de dün, İran ile yakın zamanda nükleer anlaşma imzalanmayacağını, Tahran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansındaki açık soruşturma dosyalarının kapatılmayacağını duyurdular." ifadelerini kullandı.

İran'ın nükleer tesislerdeki faaliyetleri hakkında son dönemde Almanya, Fransa ve İngiltere ile güncel istihbarat bilgileri paylaştıklarını dile getiren Lapid, söz konusu Avrupa ülkelerine "kararlı tutumlarından dolayı" teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"İsrail, nükleer anlaşmayı durdurmak ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını önlemek için başarılı bir siyasi kampanya yürütüyor. İş bununla bitmedi, uzun bir yol var, ancak cesaret verici işaretler var."

NE OLMUŞTU?

Almanya, Fransa ve İngiltere'nin dün yayınladığı ortak bildiride, İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile ilgili duruşunun müzakereleri tehlikeye attığı belirtilmişti

Söz konusu 3 Avrupa ülkesinin bildirisinde, "Ne yazık ki İran bu kritik diplomatik fırsatı kullanmamayı tercih etti. Bunun yerine, nükleer programını kabul edilebilir sivil gerekçelerin sınırlarının ötesine taşımaya devam etti." ifadeleri kullanılmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de bugün yaptığı açıklamada, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin ortak bildirisinin iyi niyete aykırı olduğunu ve yapıcı olmadığını belirterek, söz konusu bildiri nedeniyle 3 Avrupa ülkesini İsrail çizgisine uymakla suçlamıştı

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar