Putin'den Avrupa'yı korkutan açıklama: Batı bu kış donmuş olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''Batı’nın yaptırımlarını aptalca olarak nitelendirdi. Putin, batıya gaz, petrol ve kömür sağlamayacağız'' dedi.

GİRİŞ 13.09.2022 01:37 GÜNCELLEME 13.09.2022 09:42
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Rusya'nın NATO'nun doğuya doğru genişlemesine karşılık Ukrayna'ya operasyonu devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın yaptırımlarını aptalca olarak nitelendirdi. Putin, batıya gaz, petrol, kömür, sağlamayacağız dedi.

Tüm bu süreç devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den batıya adeta meydan okuyan ifadeler geldi.

"BATI DONMUŞ OLACAK''

Rusya’nın Uzakdoğu bölgesindeki Vladivostok şehrinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’nun genel kurul toplantısında konuşan Vladimir Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Rus gaz devi Gazprom ise, Kuzey Akımı doğalgaz boru hattını planlandığı gibi Avrupa’ya yeniden açılmayacağını açıkladı.

AB'DEN ENERJİ KRİZİ İÇİN 225 MİLYAR EUROLUK KREDİ

AB ülkelerinin enerji krizi için 225 milyar euroluk AB kredisi kullanabileceği bildirildi.

Üst düzey  AB yetkilileri, Avrupa Birliği ülkelerinin enerji sorunlarını ve Ukrayna'daki Rus savaşından kaynaklanan diğer zorlukları ele almak için AB'nin kurtarma fonundan kullanılmayan kredilerden 225 milyar euro (227,57 milyar dolar) kullanabileceğini bildirdi.

Avrupa Birliği, 27 üyesinin KOVID-19 pandemisinden kurtulmasına ve ekonomilerini daha yeşil hale getirmesine yardımcı olmak için geçen yıl benzeri görülmemiş 800 milyar euroluk ortak borçlanma programı başlatmıştı.

Ancak hükümetler artık pandemi yerine, bloğun Ukrayna'ya verdiği desteğe misilleme olarak Rusya'nın AB gaz dağıtımlarının çoğunu durdurmasının ardından artan enerji fiyatlarının neden olduğu bir yaşam maliyeti kriziyle boğuşuyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis Avrupa Parlamentosu'nun ekonomi komitesine verdiği demeçte, "Üye devletler, planlarını halihazırda kabul etmiş olanlar da dahil olmak üzere, ek yatırımları ve reformları finanse etmek için kredi talep edebilir." dedi.

FRANSA TREN SEFERLERİNİ AZALTTI

Avrupa'nın, enerji tedariki konusunda kış mevsiminde yaşayabileceği sıkıntılarla ilgili telaşı arttı. Fransa'da hükümet, enerji tasarrufu için ilk olarak tren seferlerini azaltmayı hedefliyor. Le Parisien gazetesinin abonelerine sunduğu özel haberine göre, hükümet yetkilileri ülkenin resmi demir yolu şirketi SNCF'den büyük elektrik kesintisi durumunda tren sayısını azaltma olasılıklarını etraflıca ele almaları talimatını gönderdi.

ALMANYA'DA ISITMA VE AYDINLATMADA TASARRUFA GİDİLDİ

Almanya genelinde ise Rusya'dan ithal edilen gaza bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kamu binaları, heykeller, anıtlar ve tabelaların ışıkları yerel saatle 22.00'den itibaren kapatıldı. Ayrıca hastaneler dışındaki kamu binaları, 19 derecenin üzerinde ısıtılmayacak. Ağır fiziksel işlerin yapıldığı alanlar 19 dereceden daha soğuk olabilecek. Fuar ve büyük salonlar gibi insanların kalabalık olarak kullandığı alanlar ise hiç ısıtılmayabilecek.

İTALYA'DAKİ RESTORANLARDA MUM IŞIĞINDA OTURMAYA BAŞLADILAR

İtalya'da bazı restoranlar, elektrik faturalarındaki artış nedeniyle ışıkları söndürüp mum yakmaya başladı. Müşterilerin mum ışığında restoranda vakit geçirdiği anlar sosyal medyada paylaşılırken, "Avrupa ve ötesinde çok sıcak bir sonbahar yaşanacak" yorumu yapıldı.

İSVİÇRE'DE TEDBİRLERE UYMAYANLARA HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

Enerji krizi tartışmalarının gündemden düşmediği İsviçre'de, kış mevsiminde enerji sorununun acil durum seviyesine gelmesi halinde tasarruf tedbirlerini uygulamayanların hapis cezasına çarptırılacağı bildirildi. Blick gazetesinde yer alan haberde, kış mevsiminde yeterli miktarda doğal gaz bulunmaması durumunda doğal gaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı kaydedildi. Bu durumda elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı belirtildi.

BELÇİKA'DA YENİ TEDBİRLER

Belçika hükümeti, artan enerji faturalarına karşı, yakıt, elektrik ve doğal gazdaki düşük vergi uygulamasını uzatmaya, kamu binalarında enerji tasarrufuna, yüksek karlı enerji firmalarını vergilendirmeye ve nükleer santrallerin faaliyet süresini uzatmaya karar verdi. Ayrıca kamu binalarında 19.00 ile 06.00 arasında aydınlatmaların kapatılacağı, ısıtmanın en yüksek 19 dereceye, soğutma sistemlerinin de 27 dereceye ayarlanacağı kaydedildi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 140
  • Olga 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin süper star
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper star erdoğan
    Cevapla
  • Olga 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin'in sözlerini destekliyorum
    Cevapla
  • Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato'dan ayrılmayı ve Rusya ile arkadaş olmayı öneriyorum. Avrupa bize iyi bir şey vermedi
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletler ekonomisini güçlendirmek ister . Lafla peynir teknesi yürümez . Önce Türkiye'ye enerji yatırımları , boru hatları yapsınlar , Nükleer santral inşasını tamamlasınlar , mutabakatları imzalasınlar . Sonra BRICS 'e üye olmayı değerlendirir , düşünürüz . AB'nin müktesebat ödevini bitirmek için 50 yıl bekleyen bir devletiz . Ödevler ile uğraşmak , oyalanmak bize yakışmaz .
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın putiiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak