Enerji krizi Eyfel Kulesi'ni de vurdu: Karanlığa bürünecek

Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan ünlü Eyfel Kulesi'nin ışıkları enerji tasarrufu için bir saat daha erken kapatılacak.

Enerji krizi Eyfel Kulesi'ni de vurdu: Karanlığa bürünecek
Enerji krizi Eyfel Kulesi'ni de vurdu: Karanlığa bürünecek
GİRİŞ 13.09.2022 01:57 GÜNCELLEME 13.09.2022 01:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Avrupa’ya uyguladığı enerji kısıtlamaları sonrası yaşanan kriz her geçen gün derinleşiyor. Avrupa ülkeleri, gaz sıkıntısı yaşamamak için çeşitli kemer sıkma politikaları devreye alıyor. Son olarak Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan ünlü Eyfel Kulesi'nin ışıkları enerji tasarrufu için bir saat daha erken kapatılacak.

Rusya'nın Ukrayna savaşı sonrası, batının yaptırımlarına cevap olarak doğal gaz aktarımını kısıtlaması Avrupa'da enerji krizi başlattı. Ülkeler, gaz sıkıntısı yaşamamak için çeşitli kemer sıkma politikaları devreye aldı.

KARANLIĞA BÜRÜNECEK

Son olarak Paris Belediye Başkanlığı'nın, Eyfel Kulesi'nin aydınlatmasını kısmayı teklif ettiği belirtildi. Paris'in en çok aydınlatmanın olduğu yapılarından birinin üzerindeki ışıklar, Avrupa'da gözlemlenen enerji krizi nedeniyle bir saat daha erken kapatılacak.

ŞEHRİN AYDINLATILMASI AZALTILACAK

Halihazırda Eyfel Kulesi, karanlık başlayınca gece saat 01.00'e kadar aydınlatılıyor. Yapı, ona altın parıltı kazandıran toplamda 336 projektörden oluşan karmaşık aydınlatma sistemiyle donatıldı. Kulede ayrıca her saat başı beş dakika yanıp sönen 20.000 ampul var.

Eyfel Kulesi ile ilgili bu karar, enerji tasarrufu yönünde alınan tedbirlerden sadece biri. Paris Belediye Başkanlığı, genel olarak şehrin aydınlatmasını azaltmayı düşünüyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 19
  • Rafet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne moloz yığınından
    Cevapla
  • samimi 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa batiyor batiyooooo
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın adaleti büyüktür mazlum kanın hesabını verecekler
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki ezikler görsün öykündükleri avrupayı. allah bu kurdukları zalim sistemi başlarına geçirecek inşaallah
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    elektrikler kesilirse avrupa biter,yağmalar başlar,güvenlik sağlanamaz kaos oluşur.gezi olaylarını yaşayacaklar beter olsunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı