ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan açıklaması
ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan açıklaması
GİRİŞ 13.09.2022 07:00 GÜNCELLEME 13.09.2022 07:00
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığının, Ermenistan'ın provokasyonu üzerine Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışmaların başladığını duyurması üzerine Blinken, yazılı bir açıklama yaptı.

Blinken, "ABD, Ermenistan'daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik bildirilen saldırılar da dahil olmak üzere, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışma haberlerinden derin endişe duymaktadır. Uzun zamandır açıkça belirttiğimiz gibi, bu sorunun askeri bir çözümü olamaz. Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin sabotaj gruplarının farklı istikametlerde Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşediği bildirilmişti.

Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar yaşanmıştı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 25
  • Harun raşit öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Can Azerbaycan busefer durmak yok yola devam ez bu ermeni taşörenlerin kafasını bunlar iyilik ten anlamayan diasporanın kuklası halkının sesini duy zalim paşinyan
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Kitabımız da kâfirlerin daima düşmanımız olduğu belirtilir.buyukelcilerini sınırdışı edilmesi lazım.melunlar açık açık kin besliyorlar.
    Cevapla
  • THC 1 yıl önce Şikayet Et
    yavhhh he he... gecti o gunler))
    Cevapla
  • kahrol chpkk... 1 yıl önce Şikayet Et
    yokolasin seytan abd...
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    ermeni altyapı çalışması (mayın) yapıyormuştu, bizimkiler bu çalışmayı engelleyince, abd abisi altyapıya yönelik bildirilen saldırıları yapmayın diyor, döşedikleri mayınlar boşa gitmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"