Azerbaycan’dan BM’ye mektup

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un, Ermenistan'ın yasa dışı adımlarına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) mektup gönderdiğini açıkladı.

Azerbaycan’dan BM’ye mektup
Azerbaycan’dan BM’ye mektup
GİRİŞ 13.09.2022 17:12 GÜNCELLEME 13.09.2022 17:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakan Bayramov mektupta, Ermenistan tarafından Azerbaycan'ın işgalden kurtarılmış topraklarının mayın ve diğer patlamamış askeri mühimmatlarla kirletilmesine ve bunun ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildiği belirtildi. 15-22 Ağustos tarihleri arasında sadece Laçin bölgesinde Azerbaycan'ın mühendislik tahkimat birimleri tarafından bin 318 anti-personel mayının tespit edilmesinin, bu tehdidin ne kadar büyük ölçekli olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Mektupta ayrıca Ermenistan'ın 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildirinin ilgili hükmüne aykırı olarak Azerbaycan topraklarından yasadışı olarak askeri birliklerini çekmediği ve askeri faaliyetlerini durdurmadığı belirtildi. Ermenistan’ın bu eylemleri durdurmanın aksine, Rus barış gücünün geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında yeni muharebe mevzileri oluşturmaya devam etmekte olduğu, güçlendirme çalışmaları yapmakta ve yeni mayınlar döşediği ifade edildi.

Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği restorasyon ve imar çalışmalarına da dikkat çekilen mektupta, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yeni mayınlar döşemesinin bölgede barışın tesisi ve Azerbaycan'ın imar çabaları için ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. Bu bakımdan Ermenistan'ın savaş suçlarının durdurulması ve Ermenistan'ın cezalandırılmalı gerektiği kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanlı kardeşlerime allahtan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. inna lillahi ve inna ileyhi raciun.
    Cevapla
  • Deniz034 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Azerbaycanlı can kardeşlerimiz. Siz neden vurmuyorsunuz ? Her gün bir iki dört beş gebertin şunları.
    Cevapla
  • caner 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani Rusya fransa Ermenilere cesaret veriyor sömürge Devletleri amerika Suriye'de irakta paylaşıyorlar sanki dünyayı
    Cevapla
  • Enes 1 yıl önce Şikayet Et
    mektup mu kaldı whstptan yazsana
    Cevapla
  • Ali.02. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu firsatida kacirmayin .çikincaya kadar .tepelerine vurun .hemen barismasasina oturmayin .T.C. sinirina kadar durmayin .Aliyev baskanim .50 ye 500 isteriz. ona gore .hedefe ulasincaya kadar durmak yok.cesaretli olun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...