Trump'ın suikast korkusu: İran beni öldürebilir, Washington'a dönmeliyim

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin kendi emriyle öldürülmesi sonrasında büyük korku yaşadığı, İran'ın intikam için kendisine suikast düzenlemesinden korktuğu öne sürüldü.

Trump'ın suikast korkusu: İran beni öldürebilir, Washington'a dönmeliyim
Trump'ın suikast korkusu: İran beni öldürebilir, Washington'a dönmeliyim
GİRİŞ 14.09.2022 10:24 GÜNCELLEME 14.09.2022 11:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin 3 Ocak 2020'de Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürüldü. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), suikast talimatını bizzat dönemin ABD Başkanı Trump'ın verdiğini duyururken İran da defalarca saldırının intikamını alacağını belirtmişti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Ocak 2022'de yaptığı açıklamada, Trump'ın suikast nedeniyle yargılanması gerektiğini, aksi halde Süleymani'nin intikamını alacaklarını söylemişti.

Gazeteciler Peter Baker ve Susan Glasser tarafından kaleme alınan Trump dönemiyle ilgili yeni bir kitapta, Trump'ın, İran'ın intikam için kendisine suikast düzenlemesinden çok korktuğunu arkadaşlarıyla paylaşmış.

Kitapta konuyla alakalı olarak, "Bir partide Trump, Florida'daki arkadaşlarına, İran'ın kendisine suikast düzenlemesinden korktuğunu, bu nedenle daha güvende olacağı Washington'a döneceğini söyledi" ifadeleri yer aldı.

Kitapta ayrıca, Trump'ın İran'a yönelik daha fazla saldırı düzenlemeyi planladığı ama görev süresinin sonu yaklaştığı için bundan vazgeçtiği de belirtildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkma Lan İRAN dan bir CACIK OLMAZ çünkü ONLAR SADECE EHLİ SÜNNET MÜSLÜMANLARI ŞEHİT EDERLER...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok öldürseniz yine birşey yapmazlar onların derdi müslümanlar kökleri kurusun inşallah
    Cevapla
  • SİVASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    seni ülkenin derin devleti yani ülkeyi yöneten yahudi ailesi,kişiler öldürüp,irana maal edebilirler, hatta iran biz yaptık intikam aldık deyip,üstlenirler, iran kendine deyil yahudi ve ingilize çalışıyo.
    Cevapla
  • aciz kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkma, İranın öyle bir gücü ve cesareti yok. Lakin içerideki derin ABD den korkabilirsin.
    Cevapla
  • Ademoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    kendini kıymete bindirir, bir şey olsa İran'a mal etme, seni kim ne yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!