Kim Jong-un'un yanındaki gizemli kadın dikkat çekti

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un son görüntülerinde, genellikle sade bir takım elbise, gözlük ve siyah bir el çantasıyla görülen kadın merak uyandırdı. 30'lu veya 40'lı yaşlarında olduğu düşünülen kadınla ilgili dikkat çekici iddialar var.

Kim Jong-un'un yanındaki gizemli kadın dikkat çekti
Kim Jong-un'un yanındaki gizemli kadın dikkat çekti
GİRİŞ 14.09.2022 15:30 GÜNCELLEME 14.09.2022 15:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un son zamanlarda yanında sıkça görülen bir kadın oldukça dikkat çekiyor. Bu gizemli kadın geçen hafta büyük bir açık hava konseri sırasında Kuzey Kore liderinin yanındaydı. Kim'in nükleer silahlardan asla vazgeçmeyeceğine yemin ettiği Yüksek Halk Meclisi'ne yaptığı bir konuşmada da aynı kadın belge taşırken görüldü.

Kuzey Kore'nin sıkı bir şekilde kontrol edilen devlet medyası, kadını bazen Kim'in yanında, bazen de arka planda gösteren fotoğrafları veya videoları aylardır yayınlıyor ancak onun ismini asla açıklamadı. 30'lu veya 40'lı yaşlarında olduğu düşünülen kadının kimliğiyle ilgili henüz hiçbir açıklama yapılmadı. ABD merkezli web sitesi NK News, "Genellikle, Kuzey Kore liderinin her zaman telefon, sigara veya ilaç gibi ihtiyaç duyduğu eşyaları içeren bir el çantası taşırken görülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

ÜVEY KIZ KARDEŞİ OLABİLİR

Diğer taraftan, kadının 30'lu veya 40'lı yaşlarında olduğu ve Kim'in akrabalarından biri olabileceği tahmin edildi. Kuzey Kore liderinin, her ikisi de 1970'lerde doğan Kim Sol-song ve Kim Chun-song adında en az iki üvey kız kardeşi olduğu düşünülüyor.

NK News, Kim'in ablası Kim Sol-song'un "perde arkasında parti liderliğinde aktif olarak kalmış" olabileceğini söyledi. Kim Chun-song hakkında ise çok az şey biliniyor.

1948'de Kim Il-sung tarafından kurulan Kim hanedanı, üç kuşak boyunca demir yumrukla hüküm sürdü ve kadınları nadiren üst düzey görevlere atadı.

Ancak Kim Jong-un, birkaç kadının hem resmi hem de gayri resmi olarak güçlü pozisyonlara girmesine izin verdi.

Kim Jong-un ve genç kardeşi Kim Yo-jong

Bunlardan en ünlüsü ise ağabeyinin ardından, Kuzey Kore rejiminde tek başına en önemli figür haline gelen ve Kim'in baş propagandacısı olarak görülen 34 yaşındaki kız kardeşi Kim Yo-jong. Kim'in hem yurt içinde hem de yurt dışında özenle oluşturulmuş kamu imajının arkasındaki beyin olduğu söyleniyor.

Bunun yanı sıra, Kuzey Kore lideri bu yıl, ülkenin ilk kadın dışişleri bakanı olan 57 yaşındaki Choe Son-hui'yi atadı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • hulki 1 yıl önce Şikayet Et
    kaşları yüz yapısı tıknazlığı tosuncuk kim yong gibi bence akrabasıdır bu arada kim yong baya kilo almış her gün antrigotu pirzolayı mangalı filetoyu gömüyor sanıyorum
    Cevapla
  • çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    kim jong ekmeğinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası