Çin lideri Xi'nin bu fotoğraflarda neden olmadığı belli oldu

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, Özbekistan'daki fotoğraflarda, ülkesinin uyguladığı "Sıfır Kovid Politikası" sebebiyle yer almadığı ifade edildi. Xi'nin görüşmelerinde maske takması da dikkat çekti.

GİRİŞ 16.09.2022 08:38 GÜNCELLEME 16.09.2022 09:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Özbekistan'ın Semerkant kenti, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılan ülkelerin devlet başkanlarını ağırlıyor.

Zirvede dün gerçekleşen görüşmeler dünyada da yakından takip edilirken, dün akşam yemeğinde gözler, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i aradı. Pandeminin patlak vermesinin ardından ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Özbekistan'a gelen Xi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin dahil birçok liderle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

SEBEBİ KOVİD POLİTİKASI

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Erdoğan ve Putin ile İran lideri İbrahim Reisi ve Belarus lideri Aleksandır Lukaşenko dahil konuk liderlere şehri gezdirirken Çin liderinin orada olmaması dikkat çekti. Xi, diğer liderlerle toplu fotoğraf çekimine, şehir turuna ve akşam yemeğine katılmadı. Yemek sonrasında çekilen aile fotoğrafında da Xi'in yer almaması dikkat çekti. Ev sahibi ülke Özbekistan'dan bir yetkili, Xi'nin ve beraberindeki heyetin Kovid-19 kuralları nedeniyle toplu etkinliklere katılmadığını aktardı.

Çin, pandeminin başından bu yana "Sıfır Kovid Politikası" nedeniyle çok katı önlemleri uygulamaya devam ediyor.

GÖRÜŞMELERİNE MASKEYLE KATILIYOR

Kravatsız diplomasinin yürütüldüğü Özbekistan'da Çin lideri Xi, ülkesinin uyguladığı Kovid-19 politikası sebebiyle yakın temastan kaçınıyor ve maske takmayı ihmal etmiyor.

Xi'nin, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de maske taktığı görüldü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının bu tür toplantılarda bulunmaması bu kadar sessiz durması beni düşündürüyor açıkçası ya zayıfladı ya birşeyler tasarlıyor Sizce
    Cevapla
  • Slv 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı her zaman iki yüzlüdür ve plan peşindedir, takmıyoruz
    Cevapla
  • Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Uygularlar da bati Türkistan'a olan özgürlüğü hissetmemek için çin görüntüden kaçmıştır
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk ten sonra Türkiyeyi temsil eden tek lider Recep Tayyip Erdoğan her ülkenin tanıdığı adam akılı zeki bir lider helal olsun AB ve ABD sevicilerine kapak olsun
    Cevapla
  • Muzaffer Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Başımız dik gururluyuz
    Cevapla
  • Önder 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kadar
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü bunlar Çin’nin uşağı, Çin için savaşan diktatörlar, dünya düzenini bulanlar bunlar. Patron her zaman çalışanlardan uzak tutar.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Sallama ziya açılış ta Putin xi takmadı .Özbekistan plandemiye hiç geçit vermedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!