ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'da

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve kongre üyelerinden oluşan bir heyet Ermenistan'daki temaslarına başladı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'da
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'da
GİRİŞ 17.09.2022 23:44 GÜNCELLEME 17.09.2022 23:51
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz ağustos ayı başında Tayvan'ı ziyaret ederek Çin ve ABD arasında büyük bir krize neden olan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi bugün Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların üzerine Ermenistan'ın başkenti Erivan'ı ziyaret etti.

Pelosi'ye ziyareti esnasında ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticari İşler Komitesi Başkanı Frank Palone, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Anna Eshoo ve Jackie Speier eşlik etti. Almanya ziyaretinden sonra uçakla Erivan'a geçen Pelosi ve diğer kongre üyelerini havaalanında Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ve ABD'nin Erivan Büyükelçisi Lynne Tracy karşıladı. Pelosi ve kongre üyelerinin Erivan ziyareti sırasında kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

PELOSİ'DEN DEMOKRASİ MESAJI

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin resmi internet sitesinden yayınlanan bildiride Ermenistan'ın bağımsızlık ilanından sonra ülkeyi ziyaret eden en üst düzeydeki ABD'li politikacının Nancy Pelosi olduğuna işaret edildi. Pelosi daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'nin kurucu babaları diktatörlük yerine demokrasiyi seçti. Nesilden nesle bu seçimi koruduk. ABD'den Ukrayna'ya, Tayvan'dan Ermenistan'a kadar dünya demokrasi ve diktatörlük arasında bir seçimle karşı karşıya ve biz yine demokrasiyi seçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklanan programa göre Pelosi, Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 35
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten o bölge anlaşmada bizim ama adamlar orayı karıştırmak için buraya geldi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyoruz sanmasınlar sadece zamanını bekliyoruz
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek taraflı ziyaret kesinlikle reel bir politkanın eseri olmayacaktır Azerbaycan makamları ziyaret edilecekmi ülkemizin devlet makamlarının fikirleri alınacakmı yakınen gözlemlenmeli aleyhde alınacak kararlar diğer muahatap devletler olarak ülkemiz ve Azerbaycan yönetiminin vatandaşlar olarak bizlerin kabul edebilmesi mümkün değildir.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlik turkiyeye karsidir artik abdye dersverme zamani geldi akdeniz ege turkiyenindir bilegimizi bukemiyecekler savasmaya haziriz milyonlar reisin emrini bekliyor
    Cevapla
  • dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi abd hariç bütün dünya da var siz gadtar, acımasız, insafsız, küçücük çocuğun elinden ekmeği alacak kadar aşağılık, katil ve öldürmeyi seven bir ülkesiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek