Ermenilerden çirkin provokasyon: Erdoğan ve Aliyev'in fotoğraflarını yaktılar

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin provokasyonu sonucu Azerbaycan-Ermenistan sınırında patlak veren çatışmalar devam ederken yurt dışında yaşayan Ermeniler de ülkelerinin sergilediği barbarlığı devam ettiriyor.

GİRİŞ 18.09.2022 21:04 GÜNCELLEME 18.09.2022 21:06
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

Fanatik Ermeniler, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırdı. Ellerinde Ermenistan bayrakları ile büyükelçiliğe girmeye çalışan saldırganlar, büyükelçiliğin kapısını tekmeledi ve yumrukladı.

Saldırı sırasında büyükelçilik binasının içinden kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerinde ise bir büyükelçilik çalışanının tek başına binaya girmeye çalışan saldırganları kapıyı tutarak engellediği görüldü.

ÇİRKİN SALDIRI

Binaya yumurta ve taş atan Ermeniler, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını yaktı.

'FRANSA'YA YAZIKLAR OLSUN'

Azerbaycan’ın Fransa Büyükelçisi Rahman Mustafayev sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırı anına ait güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak, "Fransa'da yaşayan Ermeni fanatikler Paris'teki Azerbaycan Büyükelçiliği binasına saldırdı. Ama Ermeni barbarları bir kenara bırakalım. Sayın Emmanuel Macron, elçilikleri korumayan ve güvenliğimizle ilgili haklı taleplerimizi görmezden gelen Fransa'ya yazıklar olsun” dedi.

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerilimin ardından Azerbaycan’ın yurtdışındaki diplomatik temsilcilikleri Ermeni radikaller tarafından saldırılara uğramaya devam ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı saldırılara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Azerbaycan'ın yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarının binalarına yönelik bu ülkelerdeki Ermeni toplulukları tarafından saldırılar düzenlenmesi ciddi endişeye yol açtığını belirtti. Söz konusu saldırıların vandalizm ve terör unsurları içerdiği belirtilen açıklamada, saldırıların diplomatlara ve mala zarar vermeyi amaçladığı bu nedenle bu tür hareketlerin suç olarak nitelendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, ”Radikal Ermeni gruplarının suç teşkil eden eylemlerini şiddetle kınıyor ve ilgili ülkelerde bu tür provokasyonları önlemekle sorumlu kurumların görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Azerbaycan tarafı, radikal Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilen vandallık eylemlerinin ilgili devletlerin kolluk kuvvetleri tarafından araştırılmasını ve bu suçları işleyenlerin yaptıklarının hukuken değerlendirilmesini talep ediyor. 1961 Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi uyarınca diplomatik temsilciliği her türlü saldırı ve zarardan korumak ve temsilciliğin huzurunun ihlali veya hakarete uğramasını önlemek için gerekli tedbirleri almak, ilgili devletin özel görevidir” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 234
  • KORAY AvCI 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki ermenilere can kurban ...diyasporadakiler barbar neden sürüldüler acaba
    Cevapla
  • KORAY AvCI 1 yıl önce Şikayet Et
    gurbetcilerimiz armut mu topluyor ..sizde bunlarin kafasini kirin ..ne ürkeksiniz yaa...ülkü ocaklari ..atatürkcü düsünce dernekleri nerede aloooo ????? nasil saldirmasin a izin verirsiiniz
    Cevapla
  • Ibo 1 yıl önce Şikayet Et
    Klavyeden komutanlik yapacagina once sen basla.
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede CHP hdp iyi parti var ülkesi için hiç bir şey yapmayıp konusan ve hatta birlik olup turkiyeye zarar eden gruplar var... Allah ıslah etsin...ermenilere sesini çıkaramayan 6.lı masa neredesiniz size bir oy bile fazla
    Cevapla
  • Türk oğlu turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere kapatalım kapıları sokmayın turkiye ye
    Cevapla
  • Erekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey ermeniler... Sizi cephede görelim... Siz sadece çoluk çocuğa hamilelere yaşlılara karşı savaşabilirsiniz. Şerefiniz bu kadar çünkü...
    Cevapla
  • Steve1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yaşayıp ülkesine bağlı Ermeni vatandaşlarımızı ayırın lütfen genelleme yapmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...