Trudeau: Kanada yakın zamanda İngiltere monarşisiyle bağlarını koparmayacak

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesinin yakın zamanda İngiltere monarşisiyle bağlarını koparacağını düşünmediğini söyledi.

Trudeau: Kanada yakın zamanda İngiltere monarşisiyle bağlarını koparmayacak
Trudeau: Kanada yakın zamanda İngiltere monarşisiyle bağlarını koparmayacak
GİRİŞ 20.09.2022 12:58 GÜNCELLEME 20.09.2022 12:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, BBC'ye verdiği demeçte, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından gündeme gelen İngiltere Kralı'na bağlı ülkelerin monarşiyle bağlarını koparabileceği iddialarını değerlendirdi.

Kraliyete desteğini ifade eden Trudeau, "anayasal bir monarşiden ayrılmanın" şuan Kanadalıların gündeminde olmadığını belirtti.

Trudeau, mevcut sistemin istikrarından memnuniyetini dile getirirken, "Şu anda sistemde Kanada halkına son derece güzel bir şekilde hizmet eden güzel bir denge var" dedi.

Justin Trudeau ve eşi Sophie Gregoire Trudeau, Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katıldı.

Kanada'da mevcut sistemin değiştirilmek istenmesi durumunda değişikliğin Avam Kamarası ve Senato ile 10 eyaletin onayından geçmesi gerekiyor.

Öte yandan, Trudeau'nun 2. Elizabeth'in cenaze töreni için gittiği Londra'da, 17 Eylül'de katıldığı bir etkinlikte şarkı söylemesi eleştiri konusu olmuştu.

Trudeau ve eşi Sophie Gregoire-Trudea ile beraberlerindeki heyet, 2. Elizabeth'in cenaze töreni için 16 Eylül'de başkent Londra'ya gitmişti.

İngiltere Kralı 3. Charles, aralarında Kanada, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ile Karayipler ve Pasifik Okyanusu'ndaki diğer irili ufaklı birkaç ülke dahil olmak üzere 16 ülkenin devlet başkanı konumunda bulunuyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    kücük KILICDARoglu
    Cevapla
  • 9.köyün delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tipik "kapıkulu"...
    Cevapla
  • Yetuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Laik yobazlarda agizlarinin suyu aka aka avrupaya özenir dururlar Osmanliyi kötülerler... Aha size avrupa..ingiltere kiralu 16 ülkeninde kirali...kanada, yenizelznda nerdeee, ingiltere nerde
    Cevapla
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi mi? Peh peh peh...
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda demek, ayrılma sinyali demek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor