"Erdoğan Yahudi liderlere 'İsrail'e gideceğim' dedi"

Jewish Telegraphic Agency adlı sitede yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de görüştüğü Yahudi liderlere İsrail'i ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

"Erdoğan Yahudi liderlere 'İsrail'e gideceğim' dedi"
"Erdoğan Yahudi liderlere 'İsrail'e gideceğim' dedi"
GİRİŞ 20.09.2022 13:26 GÜNCELLEME 20.09.2022 13:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi'nde temaslarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi bir araya gelmesinin ardından, Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları temsilcilerini kabul etti.

"ERDOĞAN 'İSRAİL'E GİTMEYİ PLANLIYORUM' DEDİ"

Jewish Telegraphic Agency adlı sitede yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de görüştüğü Yahudi liderlere İsrail'i ziyaret etmeyi planladığını söyledi. Ancak, Erdoğan olası İsrail ziyareti için tarih vermedi.

Middle East Eye'da (MEE) yer alan benzer bir haberde ise, üst düzey Türk yetkili; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Kasım'da düzenlenecek İsrail genel seçimler sonrası bu ülkeye ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Erdoğan, İsrail'e son ziyaretini 2005 yılında gerçekleştirmişti.

Irit Lillian, İsrail'in Ankara Büyükelçisi olduIrit Lillian, İsrail'in Ankara Büyükelçisi oldu

NORMALLEŞME ADIMLARI

Türkiye ile İsrail, normalleşme adımları kapsamında üst düzey görüşmelere yeniden başlamış, Cumhurbaşkanı Herzog ve Başbakan Lapid Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkan Erdoğan'la görüşmüştü. Son olarak iki ülke, karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı. Bu kapsamda Tel Aviv yönetimi, halihazırda İsrail'in Ankara Maslahatgüzarı olan Irit Lillian'ı büyükelçi olarak görevlendirmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    siyaset arkadaş ilişkisine benzemez. duruma göre ülke çıkarı ne gerekiyorsa o yapılır. Erdoğan gibi zalime dik duran adam hiç gördünüz mü de adamı hemen eleştiriyorsunuz.
    Cevapla
  • Korayyyyy ÜSKÜDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    yahudilerle ,musevileri .,askenazlarla seferadlari ,ziyonistlerle anti ziyonistleri , Türk musevilerle ,israil yahudilerini bir zahmet karistirmayin
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes sen mi ki bilsin canım Sen varta sen
    Cevapla
  • nireli 1 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalınmış bir karar belki 2. cesaret madalyasını boynu na asarlar
    Cevapla
  • Memoral 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan filistinde çocuk öldüren barbar ve kalleş yahudilere ziyarete gidiyorsun, kendini müslüman olarak tanımlayan komşumuz suriye başkanı esad ile neden görüşmüyorsun? Yahudiler esad tan daha mi az katil
    Cevapla
  • pendik 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmişte soyledıklerının hepsini unuttuk biz zaten hiç bir şey olmamış gibi davranıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya