2. Elizabeth'in tabutunun üzerindeki gizemli notun sırrı çözüldü

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenazesi tüm dünya tarafından yakından takip edildi. 96 yaşındaki kraliçenin tabutunun üzerindeki bir not ise dikkatleri üzerine çekti.

2. Elizabeth'in tabutunun üzerindeki gizemli notun sırrı çözüldü
2. Elizabeth'in tabutunun üzerindeki gizemli notun sırrı çözüldü
GİRİŞ 21.09.2022 02:51 GÜNCELLEME 21.09.2022 03:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth görkemli bir cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin Westminster Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine kraliyet aile üyelerinin yanı sıra birçok dünya lideri katıldı.

TARİHİN EN ÇOK İZLENEN CANLI YAYINI

Hükümdarın cenaze töreni, dünya çapında tahmini 4,1 milyar izleyiciyle, Diana'nın 1997'deki cenazesinden yüzde 64 daha fazla izlendi.

Tarihin en çok izlenen canlı yayını olduğu tahmin edilen cenazesinde 2. Elizabeth’in tabutunun üzerindeki bir not dikkat çekti.

ANNESİNE SON VEDASI

Notun, Kral 3. Charles'ın el yazısıyla yazmış olduğu bir mesaj olduğu ortaya çıktı.

Buckingham Sarayı, Clarence House ve Highgrove House'un bahçelerinden kesilen çiçeklerle dolu bir çelenk üzerinde duran not, bir oğlun annesine son vedasıydı.

Notta şu ifadeler yazıyordu:

“Seni sevgi dolu ve adanmış bir şekilde hatırlayacağım.

Charles R.” 

KRAL OLARAK İMZALADI

“R”, Latince’de “kral” anlamına gelen “Rex”in kısaltmasını oluşturuyor.

2. Elizabeth, saltanatı sırasında, resmi yazışmaları genellikle “Elizabeth R” (“Regina”, Latince: Kraliçe) olarak imzalıyordu.

EŞİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Öte yandan, Kraliçe II. Elizabeth, 9 Nisan 2021'de hayata veda eden ancak Kraliçe ile birlikte toprağa verilebilmesi için naaşı bekletilen eşi Philip ile Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne defnedildi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • iha 1 yıl önce Şikayet Et
    Püff toprak oldu gitti
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    neye adanmis peki
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun neresi gizem neresi sır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri