KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Erdoğan bugün tarih yazmıştır

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda KKTC'nin tanınmasına yönelik yaptığı konuşması için, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bir tarih yazmıştır. Bu tarihi bir adımdır" dedi.

GİRİŞ 21.09.2022 08:50 GÜNCELLEME 21.09.2022 11:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM kürsüsündeki Kıbrıs açıklaması sonrası Ersin Tatar'dan açıklama geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Uluslararası toplumu, Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmen tanımaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CNN TÜRK ekranlarında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin garantörlüğünün son bulacağı bir durumu bizim kabul etmemiz mümkün değildir" diyen Ersin Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bize açık destek vermesi önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarih yazmıştır. Çok konuşmalar oldu bugüne kadar, yıllarca bu federasyon temelinde buluşma için eşitlik vurgusunda bulunduk. Bugün ilk defa Sayın Erdoğan'ın bu çıkışı tüm dünya için tarihi bir adımdır" dedi.

Türk kamuoyu önünde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum diye belirten Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti bu bölgenin en güçlü ülkesi. Çağrı yapılması çok önemli bir gelişmedir. Yeni sürecin milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Dünya siyasetinde fevkalade bir gelişme olarak not edildi" diye konuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa tarih yazmıyor yillarcadir yaziyor imanli Allah korusu olan herkez cok iyi bilir dünya müslümanlar lideridir bizm gözbebegimiz herseden KIYMETLI baskanimiz...
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    allah senden razi olsn sayn reis mazlumlarn gür sesi umudusun tebrikler dünya lideri asaletin yeter
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıncı olsa kınardı ama Tatar Vatanına bayarağına bağlı bir başkan.
    Cevapla
  • Gayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek bir Vatan evladı Başkan Ersin Tatar.
    Cevapla
  • gardass 1 yıl önce Şikayet Et
    can azerbaycan neden tamıyor önceen karabağ sorundu şimdi karabag sorunu kalmadına göre hala neyi bekliy or
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı