Yunanistan'da "Türkiye doğal gaz buldu" paniği

Türkiye, Akdeniz'de Oruç Reis için yeni bir NAVTEX ilan ederken, Yunan basını gelişmeyi "Akdeniz'de gaz sahası bulundu" şeklinde servis etti.

GİRİŞ 22.09.2022 09:07 GÜNCELLEME 22.09.2022 11:23
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin sismik araştırma gemilerinden Oruç Reis için yeni NAVTEX ilanı yayınlandı. Oruç Reis, 6 ay boyunca Akdeniz'de gaz rezervi arayacak.

Oruç Reis'in çalıştığı alana yakın bir bölgede Albülhamid Han sondaj gemisi de çalışmalarını sürdürüyor. Yörükler 1 kuyusunda çalışma yapıyor, 7 Ekim tarihine kadar çalışmalarını sürdürecek.

Elde edilen bilgilere göre, iki geminin aynı noktada çalışması Yeni bir keşif mi var?" sorularını ortaya koydu. Önümüzdeki süreçte bu iki geminin buradaki çalışmalarından yeni bir haber gelebilir.

İki geminin çalışmaları Yunan basınının da gündeminde. "Abdülhamid Han'ın faaliyet gösterdiği Antalya Körfezi açıklarında doğal gaz yataklarının bulunduğuna yönelik işaretler var" bilgileriyle Yunan basınında haberler paylaşıldı.

Oruç Reis bir süredir Filyos limanındaydı. Modernize edilen gemi 3 boyutlu araştırma yapabilecek. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra görevine başlayacak.

Tüm bu gelişmeler gözlerin Antalya Körfezi'ne çevrilmesine sebep oldu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 44
  • Mudanyalı Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Her yerden gaz fışkırıyorda cebe ne zaman yansıyacak kırmızı kar yağarsa oda belki
    Cevapla
  • Atarkardeşler 1 yıl önce Şikayet Et
    Nekrozyada armut bedava Okyanus derin ona göre
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah öyledir birde su yunani ve arkasındakileri vuracak güce hasarsız erişiriz yüceler yücesi ALLAH i tealanın izniyle dünyanın bu bozuk düzenini değiştirici ve seçilmiş salih kişilerle yola devam ederiz âmin.
    Cevapla
  • ezikyunan 1 yıl önce Şikayet Et
    hasetlerinden catlayacaklar kiskanc rezil herifler
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni gaz bulundu :)
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizden çok istiyorlar gaz bulmamızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak