İran'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a uyarı: Müsaade etmeyiz

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunların diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini belirterek, bölgede herhangi bir sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

GİRİŞ 23.09.2022 06:18 GÜNCELLEME 23.09.2022 09:13
Bu Habere 646 Yorum Yapılmış

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, başkent Tahran'da düzenlenen bir törende önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların barışçıl diyalog ile çözülmesi gerektiğini kaydeden Bakıri, bölgede herhangi bir sınır değişikliğine müsamaha göstermeyeceklerini söyledi:

"Tekrar tekrar ilan ettiğimiz gibi, bölgedeki sınırlarda herhangi bir değişikliğe müsamaha göstermeyeceğiz. Azerbaycan ve Ermenistan'a, sorunlarını barışçıl yollarla çözmelerini tavsiye ediyoruz."

KÖRFEZ ÜLKELERİNE İSRAİL VE ABD UYARISI

Körfez ülkelerine de ABD ve İsrail üzerinden mesaj veren Bakıri, "Siyonistlerin bölgedeki varlığı bir tehdittir. Eğer doğrudan tehdit hissedersek Siyonist rejim ve destekçileri ile karşı karşıya geliriz" dedi.

Bölge ülkeleri ile yakın ilişkiler kurmak istediklerini söyleyen ancak ABD ile İsrail'in bölgede tehdit oluşturduğunu kaydeden Bakıri, "Bu tehditler ortadan kalktığı zaman bölgesel ittifak oluşur" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 646
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    siz oldukca hacliya gerek yok ayni işi yapiyosunuz
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Lan yürü get en büyük korkaklık kalleşlik sizde tarih boyu bizi her fırsatta arkamızdan hançer lemeye çalıştınız hep güvenilmez bir ülke ve milletsiniz bir turizmci olarak sizleri çok iyi tanıdım adınız İslam Cumhuriyeti ama İslam'la hiç mi hiç alakanız Yok
    Cevapla
  • ATİLLA TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çöpçü kendini birşey zannediyor. İran izin vermezmiş.bizde yedik.ulan Zircahil millet siniz sizden ne olur . Siz ancak İran da yaşayanlara blöf yaparsınız.TÜRKLER UYANDI ARTIK. ZƏNGƏZUR AZƏRBAYCAN DIR.GÜNEY AZERBAYCAN DA.BÖTÜV AZERBAYCAN DIR.
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey İran Fars şia Hükümeti ! Sen zaten sionlar diyarı haşhaşi askerlerinden oluşan bir Siyonist İsrail İngiliz AB ABD uşağı sın ! Aynen onlar gibi konuşuyorsun! 40 milyon Azerbaycan Türkleri ve artı diğerleri senin canını alır otur oturduğun yerden! Azîz Necip Türk milleti bunu biliyor unutma! Sende unutma Bak dediydi demeyin naneyi yersiniz..sorun İranlı değil gripto iktidarı Münafıklar İran halkı bunu biliyor unutma..
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    İran kendini ne zannediyor. İran'daki Türkler "heyt" dese iktidar değişir icabında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri