ABD'den Çin'e Rusya uyarısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in Rusya'ya yardım etmesi halinde bunun sonuçları olacağını söyledi. Çinli mevkidaşı Wang Yi ise ABD'nin Sovyetler Birliği'ne uyguladığı çevreleme taktiğini Çin'e de uygulamak istediğini savundu.

ABD'den Çin'e Rusya uyarısı
ABD'den Çin'e Rusya uyarısı
GİRİŞ 24.09.2022 09:38 GÜNCELLEME 24.09.2022 09:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi gündemdeki sıcak konuları görüştü.

Görüşmeye dair açıklama yapan ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, ikilinin Rusya Ukrayna savaşı ve Tayvan'daki durumu ele aldıklarını belirtti.

Açıklamaya göre Blinken, Çinli mevkidaşını Rusya'ya yardım konusunda uyardı. Pekin'in Moskova'ya destek sağlaması halinde bunun sonuçları olacağını belirtti.

"TAYVAN BOĞAZI'NDA BARIŞ VE İSTİKRAR ÖNEMLİ"

Blinken, Tayvan konusunda da ülkesinin tek Çin politikasıyla tutarlı hareket ettiğini söyledi. Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın korunmasının bölgesel ve küresel güvenlik ve refah için kritik olduğunu belirtti.

Gerilimin arttığı zamanlarda iletişim kanallarını açık tutmanın önemini vurguladı.

ÇİNLİ BAKAN: ABD, SOVYETLER BİRLİĞİ'NE UYGULADIĞI TAKTİĞİ ÇİN'E UYGULAMAK İSTİYOR

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise katıldığı bir toplantıda ülkesinin ABD ile ilişkilerini değerlendirdi.

Washington'ın, geçmişte Sovyetler Birliği'ne karşı kullanılan çevreleme taktiğini Çin'e karşı da uygulamak istediğini savundu.

İzlenen politikaların, soğuk savaş benzeri bir çatışma ve cepheleşmeye yol açabileceği uyarısında bulundu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • Ali Can Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Devlet Amerika Rusya ve Çine uyguladığı çevreleme taktiğini şu an Türkiyeye de uyguluyor. Yunanistanın silahlandırılması, dedeağaç limanının büyütülüp terörist Devlet Amerikanın füze gemilerinin gelecek olması, pyd ye 43.000 TIR silah ve ortak tatbikat, Kıbrıs Rum kesimine 35 yıllık ambargonun kalkması, Ermenistan Rusya ile olan bağına rağmen silahlandırılacak olması. Türkiye, Terörist devlet Amerikaya karşı bir olmalı ve savaşa hazır olmalıdır. Barışın yolu savaşa hazır olmaktan geçiyor.
    Cevapla
  • gercekten 1 yıl önce Şikayet Et
    cin sesten 15 katli fuzelerini tayvan bogazindaki abd ucak gemilerine firlatsa ustundeki yuzlerce ucak ile birlikte batar abd gemisinin onu tutacak yakalayacak savunma fuzesi yok aradaki mesafe 20 25 mil fuzenin vurma hizi 3 saniye 5 saniye arasi
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemedi degilmi çine saldirmak.Şimdi ona partnerleriyle savaşmak herhalde çine tabikii zarar verecegini en ahmak dahi anlar.Abd ye karsi bugun dunya birlik olmazsa yarin herkes abd ye köle dahi olamayabiir.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın çevreleme işi hikaye, öyle olsaydı afganistandan öekilmezdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!