İspanya'da ilk büyük gösteri: Halk sokağa indi

İspanya'da, Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan enerji krizi ve yüksek enflasyona karşı ilk büyük gösteri düzenlendi.

İspanya'da ilk büyük gösteri: Halk sokağa indi
İspanya'da ilk büyük gösteri: Halk sokağa indi
GİRİŞ 24.09.2022 16:47 GÜNCELLEME 24.09.2022 16:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İspanya Memurlar ve Serbest Çalışanlar Sendikasının (CSIF) çağrısıyla başkent Madrid'de düzenlenen gösteriye katılan binlerce kişi, "sosyal yoksullaşmaya karşı adil bir maaş artışı, düzgün bir emeklilik ve kaliteli kamu hizmeti" talebiyle yürüdü.

Kent merkezinde, meclis binasından Colon Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşün sonunda okunan manifestoda sol koalisyon hükümetinden, işçilerin fiyat artışlarına karşı mücadele etmesine yardımcı olması, gerekli kaynakları sağlayarak kaliteli kamu hizmetlerini garanti etmesi ve emekli maaşlarının geleceği konusunda şeffaf ve objektif bir tartışma başlatıp, etkili ekonomik önlemler alması talep edildi.

Kovid-19 salgını ve ardından Rusya-Ukrayna savaşıyla hayat pahalılığının kalıcı olmaya başladığına dikkati çeken İspanyollar, AA muhabirine verdikleri demeçte, "Ay sonunu getiremiyoruz. Bizden tasarruf yapmamızı beklemesinler." dedi.

Başbakan Pedro Sanchez'i gerekli ekonomik önlemleri almamakla suçlayan, soyadını vermek istemeyen sendika üyesi Eduardo, "Her şey çok pahalandı. Elektrikten, çarşı pazar masraflarımıza kadar her şey iki katına çıktı. Bu durum daha fazla böyle devam edemez. Adil bir maaşı hak ediyoruz." diye konuştu.

Memur olan Elenora da "Hükümet (Zor bir kış geçecek) diyor ama biz zaten yazı zor geçirdik. Gençler sadece ailelerinin yardımları sayesinde ayakta durabiliyor. Ay sonunu getiremeyen halktan kimse tasarruf yapmasını beklemesin." ifadelerini kullandı.

İspanya'da son 3 aydır enflasyon iki haneli rakamlarda (yüzde 10,2 ila 10,5) seyrediyor.

Ülkedeki diğer sektörlerin işçi sendikaları da ekonomik sorunlara karşı gelecek haftalarda gösteriler yapacaklarını duyurdu.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir durumda bizim de ihracatımız düşer. Ne dilediğimize dikkat etsek iyi olur
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Pütün Avrupa Krize Girer
    Cevapla
  • mantikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasil 2 kati yav. Ab de enfilasyon resmi olarak %10 civarinda.
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    olm adamlar 0 -1 enflasyona alismis. bu enflasyon onlar icin ne demek biliyor musun? %10 diye acikladiklari doğru rakam olsa da bu genel ortalama yani gida %150 olabilir herseyin ortalamasi aliniyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek