Ülkesinden kaçanlara büyük şok! Putin kararnameyi imzaladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da kısmi seferberlikten kaçanların 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

GİRİŞ 24.09.2022 19:14 GÜNCELLEME 25.09.2022 09:39
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta içi Rusya'da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından çok sayıda Rus vatandaşı birliklerine teslim olmak yerine Türkiye de dahil başka ülkelere gitmeye başladı.

PUTİN İMZALADI! 10 YIL HAPİS CEZASI

Havaalanlarında ve komşu ülkelerin sınırlarında yaşanan yoğunluk üzerine kısmi seferberlik kararına uymayanlar için hapis cezalarının da uygulanması yönünde yasa tasarısı hazırlandı. Rus parlamentosunda kabul edilen yasa bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylandı.



Kremlin Bilgi Servisi'nde yayınlanan kararnameye göre birliklerine teslim olmayan Rus vatandaşları için 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

YABANCILARIN VATANDAŞLIK ALMASI KOLAYLAŞTIRILDI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunda görev almak isteyen yabancı vatandaşların da vatandaşlık almasını kolaylaştıran kararı onayladı. Yine Kremlin Bilgi Servisi'nde yayınlanan kararnameye göre Rus ordusunda görev alan yabancılar ülkede oturum izni almadan doğrudan Rus vatandaşı olabilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 136
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro'ya oyuncu arıyorsunuz. Ne işin var senin başkasını toprağında ? Antlaşma yapıyorsun imza atıyorsun, uymuyorsun. Nasıl bir yöneticilik ?
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ölecene 10 yil hapis yatar daha iyi rusya Ukraine topraklarindan cikmali
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    nasil bu kadar asagilikla kacilabilinir rus ise rusyada kalip savas ise savasa gitmelidir kim kacanlarin anasini bacisini karisini kizini koruyacak kim lan adam olun donun hemen russyaya ve gidin savasin gerekiyorsada olun adam gibi
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu seferberlik ve sonrasında olabileceklerden korkup kaçan Rusların %25'inin Türkiye'ye gelmesi bekleniyormuş. İşi biten çıksın, ülke kasıyor... Lütfen İran da karışmasın... Bölgede en ufak bir tatsızlık olsa herkes Türkiye'ye kaçıyor.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok. Avrupa ambargo uyguluyor Rus’lara onlarda Avrupa’ya en yakın yer Türkiye diye bizim ülkemize çöküyorlar. Söyledikleriniz saçmalıktan başka bir şey değil. Ayrıca ülkemiz resmen sivil bir işgal altındayken bundan pozitif bir bakış açısı çıkarmak gerçekten gereksiz artık.
    Cevapla
  • Salih Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türkiye'nin ne kadar adil, demokratik ve insan haklarına saygılı olduğunu gösterir.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet de biraz cevval olsun , vizesi biteni direkt kapının önüne koysun. Türkiye kimsenin barınağı değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!