İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan KKTC açıklaması! Tanıma çağrısı yapılmıştı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesinde İİT'nin KKTC ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan KKTC açıklaması! Tanıma çağrısı yapılmıştı
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan KKTC açıklaması! Tanıma çağrısı yapılmıştı
GİRİŞ 24.09.2022 23:52 GÜNCELLEME 24.09.2022 23:52
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Taha'nın Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulundaki temasları çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır el-Muhammed es-Sabah ve Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile bir araya geldiği belirtildi.

KKTC İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Açıklamada, Taha'nın KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Kıbrıs'taki Müslümanların durumuna ilişkin bir brifing aldığı ve İİT'nin ilgili kararları doğrultusunda kendileriyle (KKTC ile) dayanışma içinde olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Taha'nın Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah ile Filistin davası ile bölgesel gelişmeleri, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile de Afganistan'daki durumu ele aldığı ifade edildi.

İİT ÜLKERİNE KKTC'Yİ TANIMA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, dün İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Yıllık Eşgüdüm Toplantısı'nda İİT'ye üye ülkelere KKTC'yi tanımaları çağrısında bulunmuştu.

Ertuğruloğlu İİT'nin söz konusu toplantısındaki konuşmasında, "İİT üye devletlerinin, KKTC'yi resmen tanımak için süratle somut adımlar atacaklarına ve Kıbrıs Rum tarafının bize dayattığı insanlık dışı kısıtlamaları ve ambargoları aşmamıza yardımcı olmak için Kıbrıs Türk Devleti ile ilişki kuracaklarına dair beklentimizi vurgulamak isterim." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    tanıyamazlar, tanımazlar, bakmayın siz adlarının islam devleti olduğuna. önce Türk devletleri tanısınlar, sonra sıra diğer müslüman devletlere gelsin. ilk tanımayı, bosna, pakistan, azerbayvan ve macaristandan bekliyorum. Türkistan denen ata yurdundan ümitsizim.
    Cevapla
  • Devlet-i âliye 1 yıl önce Şikayet Et
    Len kendinize hayırınız yok, maşa olmayı seviyorsunuz yoneticilerinize hediye edilmiş makamlar KKTC 'yi tanıyacaksınız he keşke böyle bir şey yapabilseniz ama hiç inancım yok bazı yerel halklardan kendine inancına sahip olanlar hariç
    Cevapla
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Referandumla turkiyeye baglanir sa sorun kokten biter
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Islam isbirligi teskilatinin cani cehenneme daha hala kuzey kibrisi tanimamis
    Cevapla
  • Kabas 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef KKTC yi Azerbaycan dahil hiç bir ülke tanımıyor. Herkesin kendi içinde hesabı var anlaşılan. Eski Pakistan başkanı İmran han KKTC yi tanımayı dillendirdi adamı bir gecede indirdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!