ABD'den uyarı: Nükleer silah kullanırsa, bu Rusya için felaket olur

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Rusya'yı, Ukrayna'da nükleer silah kullanması durumunda, bunun Moskova için feci sonuçları olacağı konusunda uyarıyoruz" dedi.

GİRİŞ 26.09.2022 09:01 GÜNCELLEME 26.09.2022 09:13
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son yaptığı, "Toprak bütünlüğü tehdit edilirse Rusya tüm imkanları kullanacak, bu bir blöf değil" açıklamasının yankıları sürüyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerikan televizyonu ABC'de yayınlanan "This Week" adlı programa konuk oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in son açıklamalarına değinen ve Kremlin'le iletişime geçtiklerini söyleyen Sullivan, Rusya'yı, Ukrayna'da bir nükleer silah kullanması durumunda Moskova için feci sonuçları olacağı konusunda uyardıklarını aktardı:

"Kremlin'e her düzeyde doğrudan ve özel olarak, herhangi bir şekilde nükleer silah kullanımının Rusya için feci sonuçlara yol açacağını söylüyoruz. Olası bir nükleer silah kullanımı durumunda ABD ve müttefiklerinin kararlı bir şekilde yanıt vereceğini ve bunun neleri gerektireceği konusunda gayet açık ve netiz."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 62
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketten abd veya putin hayranı nasıl çıkar? ben Alparslan, Fatih, Yavuz ve Atatürk hayranıyım. Ve onların emaneti bu vatan her Türk evladı gibi, benim için de candan evla.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna savaşı ABD ve kukla AB ülkelerinin Rusya'ya kuçu kuçu diye yem attı ahmak putinde yeme atladı. Kazanan kim ABD. Şimdi Rusya'ya yine yem atıyor nükleer bomba atamazki atamazki
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adiler sizden başkası kullanmaz çok yaşa putin erkek adam helal olsun
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd'nin yaptığını bizzat kovulan şeytanı basa geçirsen yapamaz.Bu kez de nukleere kışkırtıyor domuz bunlar.
    Cevapla
  • 06 Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala Amerika dünyanın en büyüğü benim zannediyor Rusya'ya dokunan Kuzey Kore'ye dokunur Rusya'ya dokunan iran'a dokunur Rusya'da dokunan Çin'e dokunur Yani kısacası Rusya'ya dokunan Amerikan düşmanlarına dokunur Affedersiniz Amerika cami duvarına ............... Çarpılacak farkında değil. Amerika'yı öyle bir çarpacak ki bu ülkelerden biri, Amerika 100 Yıl kendine gelemez umarım inşallah öyle olur. Tek temennimiz Amerika'ya sağlam bir ülkenin öyle bir tokat vurması lazım ki elinin izi yanağına yapışsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi