ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price yanıt verdi: Türkiye mi Yunanistan mı?

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, düzenlediği basın toplantısında Yunan bir gazetecinin "Adalar hangi ülkenin egemenliği altındadır, Türkiye'nin mi? Yunanistan'ın mı?" sorusuna ise yanıt verdi.

GİRİŞ 27.09.2022 03:09 GÜNCELLEME 27.09.2022 09:19
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı birlik çıkarmasına yönelik bir soru üzerine, "Uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında olduğu ve Rus saldırganlığına karşı durduğu bir dönemde, şimdi NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil." dedi.

DİPLOMASİ VURGUSU

Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Ned Price, "Yunanistan'ın Ege'de GASA kapsamındaki adalara onlarca zırhlı araç ve tank çıkararak provoke ettiği gerilimin tırmanmasından endişe etmiyor musunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Rusya'nın bir kez daha egemen bir devleti işgal ettiği, transatlantik toplum ve uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında olduğu ve Rus saldırganlığına karşı durduğu bir dönemde, şimdi NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve her türlü zor farklılıkları çözmek için diplomatik olarak birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz."

TÜRKİYE Mİ YUNANİSTAN MI?

Sözcü toplantı sırasında, Yunan bir gazetecinin "Adalar hangi ülkenin egemenliği altındadır, Türkiye'nin mi? Yunanistan'ın mı?" sorusuna ise yanıt vermeden diplomatik yollarla farklılıkların çözülmesi gerektiği vurgusunu yineledi. Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki GASA kapsamında bulunan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk ettiği ortaya çıkmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Midilli ve Sisam adalarına ABD menşeli zırhlı araçlar konuşlandırması sebebiyle Yunanistan ve ABD'ye protesto notası vermişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 103
  • Dadaştan 1 yıl önce Şikayet Et
    Lozan başarıdır diyenlere ne büyük hezimet olduğunu ilk önce buradan bir söylemek lazım. Türkiye Cumhuriyeti adaları Lozan’da yunanistan’a peşkeş çekilmiştir. Lozan’ın içyüzü halen daha insanlar tarafından tam olarak anlaşılamamıştır. Diğer yandan Amerika’nın Türkiye’yi kuşatma planı açıkça ortadadır. Türkiye Kıbrıs sorununu çözmeden bu işte ilerleme kaydedemez. Bu amaçla Kuzey Kıbrıs’ı kendi vilayetlerinden birisi olarak ilan etmelidir. Öte yandan derhal birleşmiş milletlere gerekli girişimler yapılarak Türkiye’nin önündeki adaların askere statüsü konusunda şikayette bulunmalıdır.
    Cevapla
  • dosty birr 1 yıl önce Şikayet Et
    gazeteci aslinda abd Turkiyeyi sattim diyecek bekliyor. abd sattim demez desin bizdeki usleri sabah boşalttiriz.gitsin dedeagaca taşısın..
    Cevapla
  • azi 1 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce icimizdeki yunan sevenlerden baslamaliyiz nasil olsa mecliste bol bol var
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Net pirice sormaya gerek yok .ben sana soyleyeyim 12 Adalar Lozan anlaşması gereğince yunanistan "a sadece kullanım hakkı verildi ama bunun da bazı şartları var yunanistan bu Adaları kullanırken silah ve asker bulundurmuycak ama şimdi Yunan hem kendi hemde abd oraya us kurup asker yigmasina ve silah bulundurmasina izin verdi anlaşmayı tek taraflı ihlal etti bu durumda artık anlaşmanın bir hükmünde kalmadı zaten tapus TC ait olan bir yerdi. Bundan sonra bize düşen devletimiz biran önce Adaları geri almak olmalı Reis en kisa surede orduya emir versin bizim olan Adaları TC topraklarına katalim Yunan bir ders vermek lazım haddini hukukunu bilmesi için .
    Cevapla
  • fadilli 1 yıl önce Şikayet Et
    bunları ozaman yunana niye verdiniz tabii adamlar kullanır niye verildi bize verseler bizde aynısını yaparız lozanda bu işi kim yaptıysa allah sorsun yazıklar olsun yuh olsun
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların , babalarını ve çocuklarını bir daha geri gelmemek üzere göndermeliyiz. Haritaların sınırlarını ne olursa olsun belirlemeliyiz. Muallakta hiç birşey kalmamalı.Yeni Dünya'da ,çocuklarımız bizden önceki sorunlarla uğraşmamalı. Tarihi okudukça ,Yunan'ın, Kafkas çetelerinin yaptıkları nefretimi arttırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!