Kazakistan: Rusya'dan seferberlik sonrası kaçanlara sahip çıkacağız

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, "Seferberlikten kaçan Rusların güvenliği sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Kazakistan: Rusya'dan seferberlik sonrası kaçanlara sahip çıkacağız
Kazakistan: Rusya'dan seferberlik sonrası kaçanlara sahip çıkacağız
GİRİŞ 27.09.2022 14:14 GÜNCELLEME 27.09.2022 14:14

Rusya'da seferberlik ilan edilmesinin ardından çok sayıda Rus vatandaşı ülkeyi terk etmeye başladı.

Rusların gittiği ülkelerden biri olan Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, seferberlikten kaçan Rus vatandaşlarını koruyacaklarını söyleyerek, "Kazakistan, umutsuz bir durumdan kaçan Rusların bakımını ve güvenliğini sağlayacak. Çoğu umutsuz durum nedeniyle ülkesinden ayrılmak zorunda kalıyor. Onlara sahip çıkmalıyız. Bu siyasi ve insani bir meseledir" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz cumartesi günü Rusya'da kısmi seferberlikten kaçanların 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor