Boru hattı açılışında mesaj: Rusya hakimiyeti dönemi sona erdi

Norveç doğalgazını Danimarka üzerinden Polonya'ya taşıyan Baltık boru hattının resmi açılışı yapıldı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, "Gaz alanında haraç, tehdit ve şantajlarla işaretli Rusya hakimiyeti dönemi sona erdi" dedi.

GİRİŞ 27.09.2022 20:08 GÜNCELLEME 27.09.2022 20:09
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Gaz akışının 1 Ekim Cumartesi itibarıyla sağlanmaya başlanacağı Baltık boru hattının resmi açılışı Polonya'nın kuzeybatısındaki Goleniow kentinde gerçekleşti.



Açılışa Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve Norveç Başkakanlığı temsilcileri katıldı.

'UZUN SÜRE HAYALİMİZDİ'

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda törende yaptığı konuşmada, ülkesinin enerji güvenliği ve Rus gazından bağımsızlığını sağlama konusunda hükümetin bayrak projelerinden biri olan söz konusu boru hattının Polonya'nın uzun süredir hayali olduğunu söyledi.

Andrzej Duda, Baltık Boru hattı ile Polonya'ya gaz arzını çeşitleneceğini, ülkesinin egemenliğinin güçleneceğini ve kendilerini Rusya'dan gelen arzdan bağımsız hale getireceğini belirtti.



RUSYA HAKİMİYETİ DÖNEMİ SONA ERİYOR

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki törende yaptığı konuşmada, enerji bağımsızlığı, enerji özgürlüğü ve artan enerji güvenliğinden oluşan yeni bir döneme başladıklarını belirterek, "Bugün mutlak bir inançla gaz alanında haraç, tehdit ve şantajlarla işaretlenmiş Rusya hakimiyeti dönemi sona eriyor. Baltık boru hattı,
bugünden itibaren özgürlük, bağımsızlık, güvenlik ve barışın boru hattını ifade ediyor"
dedi.

Norveç doğalgazını Danimarka üzerinden Polonya'ya taşıyan 900 kilometrelik Baltık boru hattında gaz iletimi 1 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Söz konusu boru hattı projesi Avrupa Birliği tarafından da ortak çıkarlara hizmet eden proje olarak kabul ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • alaaddin keykubat 1 yıl önce Şikayet Et
    Olum bu gaz kime yetecek la Halen efelenmeye devam ediyorsunuz Olum rusya külahınızı ters giydirdi Halen anlayamadınız galiba
    Cevapla
  • korkut atlı 1 yıl önce Şikayet Et
    1-2 seneye kendi çözümlerini üretirlerse bu rusyaya zarar yazar.
    Cevapla
  • Ottomans1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Norveç doğal gazı kime yetecek kimseye yetmez bundan dolayı da Ruslar bu boru hattına sabotaj yapar ve hepsi doğal gaz siz kalır inşaallah beter olurlar iki yüzlü Avrupa
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    AB Devletleri ABD dolarıyla Rusya gazı arasını arasında kaldı sonunda doları tercih etti....Demekki doların kalörisi gazdan daha iyi....bu sene bol dolar yakacaklar gibime geliyor.
    Cevapla
  • Kkye 1 yıl önce Şikayet Et
    Norveçin gazı ne kadar varki öküz sana AB ye verse 10 yıl içinde gazı kalmaz norveçin Polonya da kendini bir halt zannediyor veya natoya çok güveniyor yalnız kaldığında dünyanın ne oldugunu görür
    Cevapla
  • Rampacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa rusyaya mecbur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!