Danimarka Kraliçesi, 4 torununun "Kraliyet" unvanlarını elinden aldı

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, 4 torununun "Kraliyet" unvanlarını elinden aldı.

Danimarka Kraliçesi, 4 torununun "Kraliyet" unvanlarını elinden aldı
Danimarka Kraliçesi, 4 torununun "Kraliyet" unvanlarını elinden aldı
GİRİŞ 29.09.2022 01:50 GÜNCELLEME 29.09.2022 01:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kraliyet'ten yapılan açıklamada, Kraliçe'nin, 1 Ocak 2023'ten itibaren Prens Joachim'in soyundan gelenlerin unvanlarını sadece Monpezat "kont" ve "kontesi" olarak kullanmalarına karar verdiği ve bu soydan gelenlerin şimdiye kadar sahip olduğu "prens" ve "prenses" unvanlarının sona ereceği bildirildi.

Açıklamada, Kraliçe'nin 4 torununun Kraliyet'in resmi üyeliğinin gerektirdiği özel hususlar ve görevlerle sınırlandırılmadan kendi hayatlarını "çok daha büyük ölçüde şekillendirebilmeleri için bir çerçeve oluşturmak" istediği aktarıldı.

Prens Nikolai, Prens Felix, Prens Henrik ve Prenses Athena'nın Danimarka tahtına çıkma sırasındaki yerlerini koruyacakları kaydedildi.

İsveç Kralı Carl 16. Gustaf da 2019'da torunlarının unvanlarını elinden almıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Kursat 1 yıl önce Şikayet Et
    Anli şanlı Osmanlı atalarımın neden yok edildiğine en güzel örnek.sahip biziz köle sizsiniz medeni Avrupa ilerici çağdaş Avrupa Allah sizi ve içimizdeki işbirlikçilerinizi kahruperisan etsin.amin
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    para yeme sistemi insanin super gucleri olur kral yada kralice olur bunlar sapiklik gurup bir birini eder bir birine tuzak kurar ustelik de hic super gucleri yok sen ben gibi yemek yer wc gider ulke zarar etsin diye nerde pahali elbise sey var ise alir bunlar cok geri kalmis kaldirmasi gerek
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa diktatør sistemi bunlar secim ile mi geliyor oturan yuz yil orda bir de erdogan dikatør derler bunlar ne oluyor o zaman bunlarin krallari melek iyi sistem araplar oldumu dikatørluk geri kalmis bu devir de bu sacmalik avrupa bir bunak kari geberdi ulkenin bir yillik gelirini ølene kullandilar bunlar tm deli
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    aşağılık şahsiyetler topluluğu. bu dünyada yaşayan her insan hürdür ve diğerinden farkı yoktur. tüm ünvanlar yok edilmelidir. ünvanını vermek istemiyorso o nu yok etmek gerekir.
    Cevapla
  • Ali Can Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da monarşinin olmadığı ülke var mı ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi