Yunanistan'da Çipras'tan Türkiye itirafı: Fırsatı kaçırdık

Yunanistan'daki ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, Başbakan Miçotakis yönetimini ABD üsleri konusunda eleştirdi. Çipras, Türkiye ile 2021'de yeni bir gümrük birliği anlaşması yapılması fırsatının kaçırıldığını belirtti.

Yunanistan'da Çipras'tan Türkiye itirafı: Fırsatı kaçırdık
Yunanistan'da Çipras'tan Türkiye itirafı: Fırsatı kaçırdık
GİRİŞ 30.09.2022 19:42 GÜNCELLEME 30.09.2022 19:43
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Yunanistan'daki ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras, Başbakan Kiriakos Miçotakis yönetimini ABD üsleri konusunda eleştirdi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Çipras, Türkiye ile 2021'de yeni bir gümrük birliği anlaşması yapılması fırsatının kaçırıldığını belirterek "Ukrayna sorunu üzerine henüz rolü artmamış olan Türkiye'yi, anlaşmayla bağlamaya çalışmamakla kötü ettik" diye konuştu.

ANT1 kanalındaki programa konuk olan Çipras, Yunanistan hükümetinin ekonomi ve dış politika alanlarındaki icraatlarını değerlendirdi.

Çipras'tan Miçotakis'e Türkiye uyarısı!Çipras'tan Miçotakis'e Türkiye uyarısı!

Çipras, ulusal egemenlik hakları konusunda tüm Yunan halkının birlik içinde olduğunu belirtirken, Yunanistan'ın ABD'ye verdiği üslerle ilgili anlaşma konusunda, süresiz olan bu anlaşma karşılığında Yunanistan'ın ABD'den destek anlamında hiçbir garanti almadığı eleştirisini getirdi.

Yunan hükümetinin benzer şekilde Fransa ile yaptığı savunma iş birliği anlaşmasıyla beklediği desteği de alamadığını savunan Çipras, Türkiye ile 2021'de yeni bir gümrük birliği anlaşması yapılması fırsatının da kaçırıldığını söyledi.

Aleksis Çipras, "Avrupa Birliği'nden 2021'de Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'na gitmesi kaydıyla yapılacak yeni bir AB-Türkiye gümrük birliği anlaşması talep ederek, Ukrayna sorunu üzerine henüz rolü artmamış olan Türkiye'yi, anlaşmayla bağlamaya çalışmamakla kötü ettik." diye konuştu.

"MİÇOTAKİS ANKETLERE GÜVENSE SEÇİME GİDERDİ"

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i önde gösteren anket sonuçlarına güvenmediğini de belirten Çipras, "Ülkede anketlere asıl güvenmeyen kişi Miçotakis. Çünkü eğer 8 puan, 10 puan, 15 puan, 20 puan önde olsaydı kendisi seçime gitmez miydi?" dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Çipras, kendi iktidarlarının Yunanistan'ın iflas etmek üzere olduğu özel şartlardaki bir döneme denk geldiğini hatırlatarak, o dönemde politika uygulama imkanının, seçilmiş hükümete değil Troyka'ya ait olduğunu vurguladı.

Çipras, SYRIZA iktidarı döneminde borçların ödenmesi ve bütçe fazlası verilmesi için harcanan çabaların bugün daha kötü bir ekonomik tablo oluşmasını önlediğini iddia etti.

"ENERJİ ENFLASYONU YUNANİSTAN'DA YÜZDE 62"

Yunanistan'da pahalılık sorununa dikkati çeken Çipras, "Enerjide Avrupa'da benzeri olmayan bir enflasyonumuz var. Enerji enflasyonu, Yunanistan'da yüzde 62, Avrupa'da yüzde 39." ifadelerini kullandı.

Çipras, Avrupa'da enerji şirketlerinin kamulaştırılmasına yönelik bir eğilim olduğuna işaret ederek, Miçotakis'in enerji fiyatlarında uyguladığı politikayı da yetersiz bulduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 32
  • Çiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    YUNAN SİZİN SİYASETÇİLERİNİZDE DENİZ ASKERLERİNİZDE BİRER. KATİL ÖZELİKLE SUÇSUZ GÜNAHSIZ ÇOCUKLARI CANLI CANLI ÖLÜMÜNÜ İZLEMENİZ ÖLDÜRMENİZ BUNUN TELAFİSİ YOK ALLAH kul hakkını çok önem verir ve bu günahla karşıma gelmeyin buyurmuş yani zorla birinin canını malını alanı affetmiyor biz ölüleri mizi son kez ugurlarkenn TOPRAGA VERİRKEN HELAL EDERiZKİ bize borcu varsa ORARAYA BORÇLU Gitmesin helal etmeyen biri olursa borcunu oglu kızı yada başkası onun borcunu öderki öte tarafta ceza çekmesin siz ne bilirsiniz öldürmek çalmak yalan iftira atmak iş deyil çünkü sizde öleceksiniz muhakkak
    Cevapla
  • Hoca. 1 yıl önce Şikayet Et
    Rafineri ve elektrik santrallerini kamulaştırılırsa bir yılı bulmaz iflas edip kapanırlar.
    Cevapla
  • Dramali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanda kimin iktidara gelecegine ,vrupa ve amerika belirler.Kimi isterlerse iktidara onu getiriyorlar.
    Cevapla
  • Eray 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaçırmış haliyle bütün adalara hakim olmuş ya kaçırmasaydı ne olurdu gerisini siz düşünün
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki Muhalefet , Türkiye ile kötü olunmasından ziyade , Miço yönetiminin , Amerika'yı bölgeye getirip , Rusya ile kötü olunmasından rahatsızdır . Ayrıca Türkiye'ye karşı bir maceraya girilip , geleceklerini mahvetmenin çekincesini taşımaktadır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar