İran'daki saldırıda 19 kişi öldü

İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinin Zahidan kentinde bir karakola düzenlenen silahlı saldırı sonrası başlayan çatışmalarda aralarında Albay Ali Musevi’nin de bulunduğu 19 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İran'daki saldırıda 19 kişi öldü
İran'daki saldırıda 19 kişi öldü
GİRİŞ 30.09.2022 23:37 GÜNCELLEME 30.09.2022 23:37

İran devlet televizyonu, ülkenin güneydoğusunda bulunan Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde cuma namazı sonrası kentte bulunan karakola düzenlenen saldırının ardından İran güvenlik güçleri ile yaşanan silahlı çatışmada şu ana kadar 19 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İran devlet televizyonunun terör saldırısı olarak verdiği haberde, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Sistan-Beluçistan eyaleti istihbarat komutanı Albay Musevi’nin de hayatını kaybedenler arasında olduğu açıklandı.

Zahidan'da bir güvenlik görevlisi tarafından 15 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin iddialar nedeniyle cuma namazı sonrası güvenlik güçlerine ait bir karakola saldırı düzenlenmiş, İran güvenlik güçleri ile silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmada, bazı devlet bankaları, kamu binaları ve güvenlik güçlerine ait araçlar ateşe verilmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki