Ian Kasırgası Florida'da 64 can aldı

ABD'nin Florida eyaletini kategori 4 şiddetinde vuran Ian Kasırgası tropik yağmur fırtınasına dönüşürken, eyalette kasırga sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 64'e yükseldi.

Ian Kasırgası Florida'da 64 can aldı
Ian Kasırgası Florida'da 64 can aldı
GİRİŞ 02.10.2022 03:27 GÜNCELLEME 02.10.2022 03:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çarşamba günü ABD'nin güney kıyılarına kategori 4 şiddetinde ulaşan Ian Kasırgası, sabah saatlerinde Georgia, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerini etkisi altına alan tropik yağmur fırtınasına dönüştü.

Diğer taraftan Atlas Okyanusu'nda yeniden güçlenen rüzgar, kategori 1 şiddetinde kasırga olarak Güney Carolina eyaletine ulaştı. Florida'da büyük yıkıma yol açan Ian Kasırgasında ölenlerin sayısı ise 64'e çıktı.

Şu ana kadar kasırga nedeniyle mahsur kalan yüzlerce kişi kurtarılırken, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kasırga sebebiyle oluşan ve 12 metre yüksekliğe ulaşan dalgalar, Florida'nın batı kıyısının bazı kısımlarını sular altında bıraktı, evleri ve iş yerlerini tahrip etti ve büyük maddi hasara yol açtı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 7
  • DÜNYAMIZTEHLİKEDE 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyamız yoruldu dünyamızın çeşitli coğrafi bölgelerinde afetler çoğaldı can kayıplarından dolayı üzülüyoruz 12 metreye ulaşan devasa dalga yıkıcı etkisi örneğin kutuplardaki önemli buzullarda erime ivme kazanmış mutlaka olumsuz etkiliyor.Ummadığımız yağış türleri yaşayabilirz etkileri nasıl olur tahmin edebilmek imkansız.
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de bunlarin atom super silahlari yok mu idi niye işlemiyor sadece araplarla yeter gucleri rabbim belasini veriyor atomları biie bir seye yapamıyor rabbime karsi
    Cevapla
  • 43 Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    sayisina bereket
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin Tamamında Olmalıydı
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Kudret ve azamet sahibi Allah cc bizleri büyük afetlerden korusun.İnsanlık için ibret alıcı görüntüler Florida'da eyaleti halkı korku ve acı kayıplarından ötürü kendilerine geçmiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı