Papa'dan Rusya'ya şiddeti durdurun çağrısı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Papa Rusya'ya "Şiddeti durdurun", Ukrayna'ya ise "Barış önerilerine açık olun" çağrısında bulundu

Papa'dan Rusya'ya şiddeti durdurun çağrısı
Papa'dan Rusya'ya şiddeti durdurun çağrısı
GİRİŞ 02.10.2022 20:49 GÜNCELLEME 02.10.2022 20:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, savaş halindeki Rusya ve Ukrayna'nın liderlerine savaşı durdurma ve barışı görüşme çağrısında bulundu.

Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'ndaki geleneksel pazar duasını yapan Papa, ritüelin dışına çıkarak duanın hemen başında Ukrayna-Rusya savaşına dair mesajlar verdi.

Ukrayna'daki savaşta nükleer tehdidin gündeme gelmesinden ve askeri gerilimin artmasından duyduğu endişeyi dile getiren Papa Franciscus, "Ukrayna'daki savaşın gidişatı o kadar ciddi, yıkıcı ve tehdit edici bir hal aldı ki büyük endişe uyandırıyor. İnsanlığın bu korkunç ve akıl almaz yarası iyileşmek yerine daha da fazla kanamaya devam ediyor, genişleme riskiyle karşı karşıya." ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri, dünyanın, Ukrayna coğrafyasını Bucha, İrpin, Mariupol, Izyum ve Zaporijya gibi ıstırap ve korku mekanlarına dönüşen yerlerin isimlerinden öğrenmesinin üzücü olduğunu belirterek, "Peki ya insanlığın bir kez daha atom tehdidiyle karşı karşıya olmasına ne demeli? Saçmalık." dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 10
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kiliselerindeki çocuklara papazların tecavüzlerini durdur önce.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölen müslüman olunca sesiniz cıkmıyor,birazda gavur gavuru yesin
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihtiyar sizde cocuklara rahat birakin anladinmi gidicisin seni kimse takmiyor ihtiyar
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Papa efendi Suriye Irak İran Yemen Afganistan mayenmir ve diğer müslüman ülkeler için de böyle çağrıda bulundun mu acaba sen de ateşin içindesin haberin olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!