Rusya'dan Türkiye'nin ilhak tepkisine açıklama

Rus Senatör Vladimir Cabarov, Türkiye'nin Rusya'nın Ukrayna'daki ilhak hamlesine gösterdiği tepkiye yanıt verdi. Cabarov, "Türkiye'nin tepkisi ilişkilerimizi zedelemez" açıklamasında bulundu.

Rusya'dan Türkiye'nin ilhak tepkisine açıklama
Rusya'dan Türkiye'nin ilhak tepkisine açıklama
GİRİŞ 02.10.2022 21:20 GÜNCELLEME 02.10.2022 21:31
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek kararı tanımayacağını belirtti. Türkiye'nin bu hamlesine Rusya cephesinden ilk yorum geldi. Rus Senatör Vladimir Cabarov, Türkiye'nin bu kararının iki ülke arasındaki ilişkiyi zedelemeyeceğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etmesi, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Avrupa ve ABD ülkeleri, Rusya'nın bu hamlesine sert tepki gösterirken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Rusya'nın ilhak kararları kınanarak, tanınmadığı ifade edildi. Rusya cephesinden Türkiye'nin bu hamlesine ilişkin ilk yorumlar ise çok geçmeden geldi.

Türkiye'den Ukrayna'nın ilhakına tepki!Türkiye'den Ukrayna'nın ilhakına tepki!

"KIRIM'I DA TANIMADILAR AMA BU BAĞ KURMAMIZI ENGELLEMEDİ"

'Govorit Moskva' Radyosu'na konuşan Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Birinci Yardımcısı Cabarov, Ankara'dan bu adımı beklediklerini belirtti. Cabarov, "Bir zamanlar Kırım'ın Rusya Federasyonu ile birleşmesini de tanımadılar. Fakat bu bizim ekonomik ilişkiler geliştirmemizi ve bağlar kurmamızı engellemez" dedi.

"KARARIMIZIN TANINMASINA İHTİYACIMIZ YOK"

Ankara'nın söz konusu 4 bölgenin Rusya ile birleşmesi ile ilgili yapılacak referandumu da tanımayacağı konusunda açıklamalarını da hatırlatan Rus Senatör, "Bu bölgelerin Rusya'nın bir parçası haline gelmesinin tanınmasına ihtiyacımız var mı? Kesinlikle yok. Çünkü uluslararası hukukun konusu bölgeler değil, Rusya'nın kendisidir. Rusya da kendi öznelliğini uzun zaman önce kanıtladı" diye savundu.

NELER YAŞANMIŞTI?

30 Eylül'de Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojya bölgelerinin Rusya'ya bağlanmasıyla ilgili dört ayrı anlaşma imzalanmıştı. Rusya Anayasa Mahkemesi de yeni bölgelerin ülkeye bağlanmasına ilişkin anlaşmaları onayladı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 19
  • uquraslan 1 yıl önce Şikayet Et
    kibrisi taniyin bizde taniyaljm
    Cevapla
  • Toroslu 1 yıl önce Şikayet Et
    Orada yaşayanlar Rusların egemenliği altında olsa neolur Ukrayna egemenliği altında olsa neolur sonuçta özgür değiller kırımı bizemi verecekler
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani demek istiyor ki vız gelir tırıs gider . İlhak edeceklerini etmişler , çıkmak bir tarafa dursun , topraklarını emperyal şekilde genişletmeyi arzuluyorlar .
    Cevapla
  • Emekli________ 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal Tiyatro ya DEVAM :) Siyaset işler böyle yürür...
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Vur putin kafir batıya ohhhh. dinsizin hakkından imansız gelir böyle.Almana ingilize fransıza vur merkezlerine füze at yerlebir olsunlar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!