ABD'den Rusya'ya nükleer silah uyarısı: Tüm birliklerinizi yok ederiz!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in nükleer silah hamlesi sonrası ABD'den Rusya'ya "Ukrayna'daki birliklerini yok edeceği ve Karadeniz filosunu batıracağı" uyarısı geldi.

GİRİŞ 03.10.2022 11:59 GÜNCELLEME 03.10.2022 13:46
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ukrayna karşı saldırısı sonrası kısmi seferberlik ilan eden Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı'ya nükleer uyarıda bulunmuştu.

Putin’in Rusya'da kısmi seferberlik ilan ederken 'Blöf yapmıyorum' diyerek Ukrayna savaşında nükleer silah kullanabileceğini yinelemesi, nükleer tehlikeyi yeniden gündeme getirmişti.

ESKİ CIA DİREKTÖRÜNDEN GÖZDAĞI

Putin'in bu hamlesi sonrası ABD'den dikkat çeken bir uyarı geldi.

Eski CIA direktörü ve emekli dört yıldızlı ordu generali David Petraeus Rusya'ya adeta gözdağı verdi.

ABC News'a konuşan Petraeus, Putin'in Ukrayna'da nükleer silah kullanması durumunda ABD ve müttefiklerinin Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerini ve teçhizatını yok edeceği ve Karadeniz filosunu batıracağı belirtti.

Petreaus, radyasyonun 5. Madde şemsiyesi altındaki NATO ülkelerine yayılma olasılığının NATO üyesine saldırı olarak yorumlanabileceğini belirtti.

LAVROV NÜKLEER ŞARTI AÇIKLADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, geçtiğimiz günlerde Moskova'nın hangi şartta nükleer silah kullanacağını dünyaya ilan etmişti.

Lavrov, Rusya'nın ilhak edilen Ukrayna topraklarını savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olacağını açıklamıştı.

Putin ‘nükleer güç kullanabiliriz’ derken ‘taktik nükleer silahları’ kastediyor. Bu tür silahların tahrip gücü 1 kiloton ile 1000 kiloton arasında değişiyor. 1 kiloton, 1 milyon ton klasik patlayıcı dinamite eşdeğer. Örneğin, Hiroşima’ya atılan atom bombasının 18 kiloton olduğu belirtiliyor.

UKRAYNA'DAN YANIT: KABUL EDİLEMEZ

Ukrayna'dan Rusya'ya tepki, dışişleri bakanı seviyesinden gelmiş, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rus mevkidaşının açıklamasının 'sorumsuz' ve 'kabul edilemez' olduğunu söylemişti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise Rusya'nın Ukrayna'da bir taktik nükleer silah kullanması durumunda ne olacağı yönündeki soru sonrası, 'Rusya bu çizgiyi aşarsa, Moskova için feci sonuçlar olacaktır' demişti.

Benzer bir uyarı Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev'den de gelmişti.

BATI'YA NÜKLEER GÖZDAĞI

Medvedev, 'Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor' sözleri ile Batı'ya gözdağı da vermişti.

Medvedev, 'Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir' demişti.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 49
  • Aladağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yı ırakla Libya ile karıştırıyorlar adım adım nükleer savaşa gidiyoruz ABD nin başina hasta bir adamı getirdiler ve istedikleri gibi yönetiyorlar diğer ABD başkanları bu sekıilde bir politikaya izin vermezlerdi vermediler de nükleer savaş başlarsa kendilerinin de suçlaya bileceği bir başkanları var iradesi
    Cevapla
  • İslam 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın zenginliğinin altı boş.Faiz dolar savaş petrol ekonomisi.Osmanlının 200 trilyon dolarlık petrol zenginliğinin üstüne oturup dolar denilen kağıtla zengin oldular.Askerinin bir hükmü yok.Afrika kökenli ordan burdan toplama askerle rusyanın karşısına çıkamaz.Rusyanın silahlarının bu görünen kısmı.Ukraynaya tüm gücüyle vurmadı.İstese şuanda kievde tek bir canlı ot dahi kalmazdı.Maksat savaşı uzatıp aslında Avrupaya darbe vurmaktı.Bu kış Avrupa ekonomisi ayvayı yeyince asıl ortalık o zaman karışacak.Rusyanın süper silahlarının muadili Amerikada yok. Kamyonlar 1970 olabilir doğru ama füzeler 2022 model.Ayrıca Rusyanın İslamı yoketmek gibi bir emperyal hedefi yok ama Amerikanın var!!
    Cevapla
  • Hayallerböylemiydi 1 yıl önce Şikayet Et
    Voleybol müsabakası değil Karadenize file gerelim nükleer güç devlerinden bahsediyoruz geleceği tahmin edemiyoruz ne gibi gelişmeler yaşanacak ortam oldukça gergin sözün bittiği anlara tanıklık etmekdeyiz.
    Cevapla
  • TOROSKAPLANI01 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben şu ihtimali düşünmekteyim Batı Trakya bölümündeki üs olası bir nükleer saldırı halinde ne gibi tedbirler alacağız kıyafet maske vb. ekipmanlar fayda sağlayacakmı olası saldırırının şiddetini kesdirebilmek imkansız anlıyorsunuzdur haliyle zaten coğrafi bölgeler değil tüm dünya olumsuz etkilecek kalıcı etkiler yaşanacaktır yağış rüzgar gibi etkenlerle kontol dışına çıkabilecek etkilerden bahsediyorum ciddi tehlike var gelecek günlerimiz güzel olması dileğiyle acilen tedbirleri almak zorundayız ihtimal ciddi risk şuanda.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Karşısında japonyamı var sanıyor. Ukraynaya asker göndermeye bile cesaretin yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor