Miçotakis'in Türkiye'yi hedef aldığı sırada ekrana gelen görüntüler gündem oldu

Miçotakis'in göçmenler için Türkiye'yi suçladığı anlarda, CNN International rejisi, ekrana Yunan Sahil Güvenliği'nin göçmenleri geri ittiği görüntüleri yansıttı. Görüntülerde, Yunanistan'ın ittiği göçmenleri Türk Sahil Güvenliği kurtarıyor.

GİRİŞ 03.10.2022 19:32 GÜNCELLEME 03.10.2022 19:32
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Yunanistan, sığınmacılara yönelik insanlık dışı muamele sergilemeye devam ederken Yunan Başbakan Miçotakis, katıldığı canlı yayında bir kez daha Türkiye'ye suçlamalarada bulundu.

CNN International'da Ege ve Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin konuşan Miçotakis, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşündüklerinin karşısındayım" diyerek Türkiye'nin uluslararası hukuka uymadığını öne sürdü.

Miçotakis'in konuşması sırasında ekrana, Yunan Sahil Güvenliğinin göçmenleri geri ittiği, Türk Sahil Güvenliği'nin ise ölüme itilen göçmenleri kurtardığı anlar yansıdı.

YUNAN LOBİSİNDEN BIDEN'A MEKTUP

Öte yandan, ABD'deki Yunan lobisinin öncü kuruluşlarından American Hellenic Institute (AHI), ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye mektubu gönderdi.

29 Eylül tarihli mektupta, Türk yetkililerin açıklamalarına yer verildi ve Biden'danTürkiye’nin açıklamalarına sert bir şekilde yanıt verilmesi istendi.

AHI Başkanı Nick Larigakis'in imzası ile gönderilen mektupta, "ABD'nin liderliğine daha önce olduğumuzdan çok daha fazla ihtiyacımız var" denildi ve Washington'ın Türkiye'ye karşı daha proaktif olması istendi.

Mektupta, Türkiye'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı işgal edebileceği de iddia edilirken "İkinci bir Ukrayna vakası yaşanabilir" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 155
  • Vatan sağ olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağlayın dilenin yalaka millet Allah süründürsün daha beter olun inşallah, Ukraynada ABD nin oyununa geldi bakın şimdi tiyatrocu bozuntusu ülkesini harabeye çevirtti. Amerikanın taktiği ortalığı karıştır sonra silah satışı yap, el atına binen çabuk inermiş,bize F-16 lar için neler yaptılar hala da yok kongre yok Rum lobisi vs. Çok şükür ki birşeyler olmaya başladı kuduruyorlar şimdi,
    Cevapla
  • Aksaraylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah ismet ah adaları verdin yunan a yattıgın yerde huzur içinde uyuma
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada tek suçlu İsmet inönüdür .Araları iyi olan Yunanistan yönetimine adaları vermiştir.
    Cevapla
  • Battal Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalar kimin zamanında kaybedildi iyi araştır derim bilmeden suçlama kimseyi..Araştırki bilesin!!!!
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaları Osmanlı İtalya'ya verdi ! Paris konferans 1947 de yapıldı o dönem İsmet önünü bizi haksız gösterip bisiler isterler diyerek katılmadı Yunan katıldı ve adaları italyadan aldı İsmet İnönü konferans a katılıp adaları italyadan neden almadı dersen buna katılırım ama adaları Yunan'a verdi dersen tarihe iyi bak derim İsmet İnönü kimseye bir şey vermedi
    Cevapla
  • SEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin 12 ada. Rodosun doğusunda
    Cevapla
  • Yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalar uşide italyanlara verilmişti zaten ama sen bilirsin
    Cevapla
  • Lyon 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah onlari kahhar isminle kahru perisan eyle!!!
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ve amerika cok adi ve asagiliksiniz desem incinirmisiniz acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...