Aslanlar, terör örgütü militanlarını yedi

Mozambik'in Quissanga bölgesinde; bufalo, timsah, aslan gibi vahşi hayvanların DEAŞ teröristlerini öldürdüğü kaydedildi.

Aslanlar, terör örgütü militanlarını yedi
Aslanlar, terör örgütü militanlarını yedi
GİRİŞ 03.10.2022 16:05 GÜNCELLEME 03.10.2022 16:36
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Mozambik'in Cabo Delgado'daki Quissanga bölgesinin yerel polis şefi Bernardino Rafael, DEAŞ terör örgütünün Afrika uzantıs Eş-Şebab'a bağlı savaşçıların, vahşi hayvanlar tarafından öldürüldüğünü söyledi:

"Bazıları güçlerimizin kurşunlarıyla vurularak öldü, diğerleri ise yılan, bufalo, aslan ve hatta timsah gibi hayvanların saldırılarıyla öldü."

Son zamanlarda Quissanga bölgesinde 16 Eş-Şebab miltianı öldürüldü. Bu kişilerin kaçının vahşi hayvanların saldırısı sonucu öldüğü bilinmiyor.

Öte yandan DEAŞ'lılerın, kaçak avlanma ve insan müdahalesine rağmen hala büyük bir fil, aslan ve leopar popülasyonuna sahip olan bölgenin ormanlarını saklanmak için kullanıyor.

El-Şebab, ülkenin en fakir bölgelerinden biri olan Cabo Delgado'da, "zayıf yönetim, sosyo-ekonomik sorunlar ve ulusal hükümetin etnik ve dini marjinalleşmesinden yararlanarak ayrılıkçı bir rejim yaratma girişiminde" savaşıyor. 

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 49
  • Emin çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarasın Aslanıma ..
    Cevapla
  • Vangolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Deas ta PKK da ABD ve ab nin güdümünde çalışıyorlar bir Müslümanlığı kötülemek için biride Türkiye'nin guclenmesini engellemek için besliyorlar Kürt özgürlüğü yalan dolan
    Cevapla
  • HYS 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizde de ne yiğitler var. Yıllardır emperyalizme uşaklık yapan teröristlerle mücadele eder.
    Cevapla
  • Konya spor 1 yıl önce Şikayet Et
    Içimizdeki hainlere duyurulur
    Cevapla
  • Gomis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan kandile lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!