ABD felaketi yaşıyor! Can kaybı 100’ü aştı

ABD’nin Florida, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerini vuran Ian Kasırgası’nda can kaybı 100’ü aştı.

ABD felaketi yaşıyor! Can kaybı 100’ü aştı
ABD felaketi yaşıyor! Can kaybı 100’ü aştı
GİRİŞ 03.10.2022 23:27 GÜNCELLEME 03.10.2022 23:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz çarşamba günü kategori 4 seviyesinde ABD’yi vuran Ian Kasırgası’nda can kaybı 100’ü aştı. Florida, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerini vuran Ian Kasırgası’nda can kaybı 104’e yükselirken, en fazla can kaybı 100 ölümle Florida’da yaşandı. Kuzey Carolina’da 4 kişi hayatını kaybederken, Güney Carolina’da ise henüz can kaybı bildirilmedi.

Florida’nın Lee ilçesinde 54, Charlotte ilçesinde 24, Volusia ilçesinde 5, Collier ilçesinde 8, Sarasota ilçesinde 3, Manatee ilçesinde 2, Polk, Hillsborough, Lake ve Hendry ilçelerinde ise 1’er kişi kasırga nedeniyle hayatını kaybetti. Eyalette arama-kurtarma operasyonları devam ederken, en fazla can kaybının yaşandığı Lee ilçesi yetkilileri daha önce tahliye emri vermeleri gerektiği konusunda eleştirilerin hedefinde.

Yetkililer, Florida'daki can kayıplarının başlıca nedeninin boğulma olduğunu belirtirken, bunun dışında iki araç kazası ve bir çatı kazası yaşandığını ifade etti.

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı açıklamada kasırga nedeniyle eyalette yaşları 22 ile 25 arasında değişen kurbanların bulunduğu üç trafik kazası meydana geldiğini ve 65 yaşındaki bir adamın kapalı garajda elektrik kesikken jeneratörü çalıştırdıktan sonra karbonmonoksit zehirlenmesinden öldüğünü aktarmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • sariyerli 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olsun
    Cevapla
  • GILLO ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya efendilik taslayan, sözde demokrasi, hukuk ve barış kisvesinde savaş açan ABD'ye, Rabbül Aleminde savaş açmış. Sen kimsin ki abd. oraya buraya saldıracağına ülkeni adam gibi yönet
    Cevapla
  • ÖFKELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka insanların hakkını yiyor ABD, sonuç bu
    Cevapla
  • simyacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk arkadaşlarımız vardı orada, haber alamıyoruz,büyükelçilik olayları takip ediyormu acaba
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Alemlerin Rabbi ALLAH'ım Sömürge ve Soykırım yapan Ülkeleri Kahru Perişan Etsin Islah etsin Yaşattıklarını yaşasın Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar