Irak'ta valilik binası ateşe verildi

Irak’ın güneyindeki Zikar kentinde valilik binası önünde toplanan protestocular valilik binasını ateşe verdi.

GİRİŞ 04.10.2022 09:33 GÜNCELLEME 04.10.2022 09:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak'ın güneyindeki Zikar kentinde bir grup protestocu valilik binası önünde toplandı. Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesinin ardından protestocular valilik binasını molotofkokteyliyle ateşe verdi. Protestocuları dağıtmak için güvenlik güçleri havaya ateş ederken, göstericiler ise taşla karşılık verdi. Çıkan olaylarda 30'dan fazla güvenlik mensubu yaralandı.

Öte yandan Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından olaylara ilişkin yapılan açıklamada, protestocuların içine sızan provokatörlerin Zikar valiliği binasının girişindeki kabinleri ateşe verdiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 4
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun gun gormeyin insallah ettiginizi. Bicoyorsunuz saddami mum yakip arayacaksiniz huzur size huzur vermedi saddam size herseyi verdi halkolarak amarikanin kopegi oldunuz mutlumusunuz namussuzlar saddam ulkesine halkina varlikicinde yasatti siz ihanet cetesi ulkenize amarikaya satip saddami bitirdiniz beterolun geberin haktir yiyecek ekmek bulamayin amarika gelsin yardimetsin hahaha simdi kortavukgibi birbirinizi yeyin sunntsizler geberin simdi biz sevinecegiz sakin bu hainleri turkiyeye almayin
    Cevapla
  • Yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika çok güzel demokrasi getirmiş
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle akılsızlık olur mu ya iç karışıklık çıkaracaklar sonra sonları suriye gibi olacak düzgünce protesto neyse yap ateşe verip kamuyu zarara uğratmak nedir
    Cevapla
  • ada 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ıraklılar akıllanmıyacak onca yaşadıkları zulümden sonra hala gene birlik olamıyorlar yazık çok yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!