Bangladeş karanlığa gömüldü

Bangladeş'te elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle ülkenin büyük bir kısmı karanlığa gömüldü.

Bangladeş karanlığa gömüldü
Bangladeş karanlığa gömüldü
GİRİŞ 04.10.2022 16:47 GÜNCELLEME 04.10.2022 16:48

Bangladeş’te ulusal elektrik şebekesindeki arıza nedeniyle başkent Dakka dahil ülkenin neredeyse tamamında elektrik kesintisi meydana geldi. Devlet tarafından işletilen Bangladeş Enerji Geliştirme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, ülkenin doğu kesimindeki bir bölgede elektrik iletiminin kesildiği ve yaklaşık 140 milyon kişinin elektriksiz kaldığı ifade edildi.

Kurulun Sözcüsü Shamim Hasan, şebekenin yerel saatle 14.00 sıralarında arızalandığını ve kuzeybatıdaki bölgeler dışında ülkenin geri kalanının elektriksiz kaldığını belirtti. Mühendislerin arızanın nedenini ve yerini tespit etmek için yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Hasan, arızanın giderilmesinin saatler sürebileceğini söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı