Zelenskiy ipleri tamamen kopardı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile herhangi bir müzakere yapılmamasını içeren kararnameyi imzaladı.

Zelenskiy ipleri tamamen kopardı
Zelenskiy ipleri tamamen kopardı
GİRİŞ 04.10.2022 18:07 GÜNCELLEME 04.10.2022 18:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyinin hazırladığı, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhak etmesine karşı alınacak tedbir maddelerini içeren kararnameyi imzaladı. Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre kararnamenin ilk maddesinde "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere yapılamaz" ifadesine yer verildi.

Kararnamede ayrıca, “Ukrayna Devlet Başkanı, Ukrayna Verkhovna Rada (Meclis) Başkanı ve Ukrayna Başbakanı'nın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütüne (NATO) ortak başvuru metni onaylanmalıdır” maddesine yer verildi. Ukrayna'nın savunma yeteneklerinin güçlendirilmesi, ordunun güçlendirilmesi, uluslararası askeri ve teknik yardımın arttırılmasının sağlanması, Rus askeri saldırılarının püskürtülmesi, savunma-sanayiinin geliştirilmesi gibi tedbirler de alınırken, kararnamenin yürürlüğe girdiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Moskova yönetiminin 30 Eylül’de Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerini ilhak etme kararı almasının ardından Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi'ni toplamıştı. Zelenskiy toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Ukrayna hızlı bir şekilde NATO üyeliğine başvuruyor. Ukrayna, Putin Rusya'nın devlet başkanı olduğu sürece Rusya ile herhangi bir müzakere yapmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 19
  • Osman ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Acemi güreşçi yenilgiye doymuyor yeni bir ülke ekipmanı bilgi birikimi teknolojisi ileri Rusya Halkıyla akraba farklı bir misyonları var ama Rusya bunları egemenlik altında tutmak istiyor zengin bir coğrafi alan tarım çok ileri ve bereketli burayı Rusya ile paylaşmak istemiyorlar bunlar kendi Ülkesini korumak istiyor AB VE ABD YE yanaşıp güvenmek çok büyük bir hataydı ABD Rusya ile Ukrayna da savaşıyor aslında ölen başka kalan başka ABD seyrediyor Rusyanın çöküşü ve Ukraynanın ihtiyacı en çok ABD ye yarıyor sat silahı al parayı koy Ambargoyu
    Cevapla
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Çokta tın show yapıp kendini kurtar bakalım zeliş!getirmek istedin adamın ülkesinin dibine abd ve ab yamyamlarını onlara kandın ülkeni mahvettin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato'nun üyelik şartlarına göre sınırları belli olmayan ülke natoya alınmaz.
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter ol tiyatrocu yalnızmı kaldın bidon emceni ara sap gibi ortada kaldin
    Cevapla
  • abdullah ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    artisi baskan yaparsan olacagı bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu