Kral 3. Charles, oğlu Prens William'a kira ödeyecek

Kral 3. Charles'ın, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesiyle Cornwall Dükü unvanına da sahip olan oğlu Prens William'a kira ödemesi gerekecek. Prens William'ın babasından yılda 700 bin sterlini kira alacak.

Kral 3. Charles, oğlu Prens William'a kira ödeyecek
Kral 3. Charles, oğlu Prens William'a kira ödeyecek
GİRİŞ 05.10.2022 09:37 GÜNCELLEME 05.10.2022 09:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından tahta geçen Kral 3. Charles'ın oğlu Prens William'a kira ödeyeceği ifade edildi.

The Sun'ın aktardığı habere göre, Kral Charles 40 yaşındaki oğlu Galler Prensi William'a yıllık 700 bin sterlini aşkın kira ödeyecek.

700 BİNİ STERLİNİ AŞKIN KİRA GELİRİ

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından Kral Charles'dan Cornwall dükü unvanını da alan Prens William, Kral Charles'ın en sevdiği evlerden Highrove'un sahibi oldu. Kral Charles'ın bu evi 1980'lerde aldığı ve eğer burada oturmaya devam etmek istiyorsa oğluna kira ödemesi gerektiği ifade edildi. William bu sayede yılda 700 bin sterlini aşkın gelir elde edecek.

Highgrove, Charles'ın sık sık kaldığı bir yer. Ayrıca geçen annesinin vefatının ardından kısa bir süre de orada kaldı. Sun'a konuşan bir kaynak, "t" dedi.

Highgrove'da dokuz yatak odası ve altı banyo bulunuyor. İngiliz basınında yer alan haberlerde evin Kral statüsündeki birine layık olduğunu ancak Charles'ın çoğunlukla Buckingham Sarayı'nda yaşayacağının tahmin edildiği belirtildi.

William ayrıca Cornwall dükü unvanıyla 387 milyon dolarlık bir emlak portföyünün de sahibi oldu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • adimsoyadimcokuzun 1 yıl önce Şikayet Et
    aaaa bir kraliyet kaynağı "t" mi demiş?
    Cevapla
  • FEHMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende kira ödüyorum 950tl den 2500tl ye cikardi ev sahibi kralda para var öder ben zorluk çekiyorum çünkü para kısıtlı bizim kiraları haber yapın bana ingilizden
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    O da prensken anasından almıştı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor