Almanya'dan Yunanistan'a destek!

Almanya, Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşmasının "uluslararası hukuka uygun olmadığını" öne sürdü.

Almanya'dan Yunanistan'a destek!
Almanya'dan Yunanistan'a destek!
GİRİŞ 06.10.2022 03:20 GÜNCELLEME 06.10.2022 03:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Yunan devlet televizyonu ERT'nin sorusunu yanıtlayan Christofer Burger, geçtiğimiz günlerde Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon mutabakatının ve 2019'da imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması'nın "uluslararası hukuka uygun olmadığını" ileri sürdü.

Burger, "İki ülkenin, üçüncü ülkelerin aleyhine anlaşma yapması uluslararası hukuka göre uygun değil" dedi. 

Burger, Türkiye ve Libya'yı kastederek, "İki devletin, Yunanistan aleyhine bir anlaşma yapması halinde Yunanistan bu anlaşmaya bağlı değildir. Anlaşmanın yasal bir etkisi yoktur" ifadelerini kullandı. 

Burger ayrıca, bunun "uluslararası hukukun temel bir ilkesi" olduğunu belirterek, "İki devletin üçüncü bir devlet pahasına böyle bir anlaşma yapması mümkün değildir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan heyet, günübirlik resmi ziyaret için Libya'nın başkenti Trablus'a gelmişti.

Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandığını açıklayan Çavuşoğlu, "Bugün inşallah gaz alanında da bir mutabakat muhtırasını imzalayarak dönmüş olacağız" dedi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Hilali Ekber 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kafir domuz; abd şeytanı ile fransız gevuru yunan itini bize karşı havlatırken neredeydiniz? Boşuna demiyoruz ki ""küfür tek millettir"" Nekadar kafir domuz varsa müslüman Türkiye'ye karşı birleştiler. Ama hiç önemli değil. Başımızda ülkesini sonuna kadar savunacak bir Reis var. Allah bu altılı MAŞA ve pkk domuzlarına fırsat vermesin. Yoksa bunlar herşeyimizi kâfire peşkeş çekecekler. ALTILI MAŞA=ASALA=PKK.
    Cevapla
  • Selcuklu 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya 'dan destekmis yunanistan a ,hukuka haykiriymis hukuku senden mi öğrenicez alman domuzu.
    Cevapla
  • Vatann 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelin sıkıyorsa
    Cevapla
  • Ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana cesaret verenler artik aciktan oynamaya basladilar. Bu aciklamalarla belli oldu. Türkiyenin basina Yunanistani kullananlar ABD ve Almanyanin basini cektigi ülkeler. kendileri Ukraynada perde arkasinda Rusyaya karsi nasil savastisalar Yunanistan üzerinden Türkiyeye karsida yapmaya baslayacaklar... Türkiye tüm oyunlari görmekte
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Euroya sayarsen biz sana satariz hep sen bizemi satacaksin sen kisin daga odunagit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!