Yunan'dan Türk ordusunun olası operasyonuna karşı yeni hamle: Outpost!

Başkan Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" restiyle paniğe kapılan Yunan hükümetinden yeni bir hamle geldi. İddiaya göre Yunanistan, Türkiye'nin hareketlerini izlemek için "Outpost" isimli bir gözetleme kulesi inşa ediyor.

GİRİŞ 06.10.2022 07:19 GÜNCELLEME 06.10.2022 09:44
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege bölgesindeki kriz devam ederken, Yunanistan'dan krizi tırmandıracak hamleler art arda gelmeye devam ediyor.

Yunanistan, yine Türkiye'nin tepkisini çekecek bir adıma imza attı. Son olarak Yunanistan'ın, Türkiye'nin hareketlerini izlemek için bir gözetleme kulesi inşa edeceği iddiası ortaya atıldı.

BİRÇOK TEHDİDİ ÖNCEDEN TESPİT EDECEK

'Outpost' ismi verilen Kule'nin özerk bir bölgeye yerleştirileceği öne sürüldü. Kule sayesinde çeşitli tehditlerin önceden fark edilmesi amaçlanıyor. Yunan basınında yer alan haberlere göre, Outpost, insanlar, dronlar, uçaklar, gemiler ve araçlar dahil olmak üzere pek çok varlığı tespit edebiliyor.

NEREYE KONULACAĞI HENÜZ NET DEĞİL

Kulenin tam olarak nereye konuşlanacağı belirtilmezken, iddialara göre Kule'nin bir adada olacağı düşünülüyor. Yunanistan, söz konusu kule ile adaların kontrolünü uzaktan sağlamayı amaçlıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Vatann 1 yıl önce Şikayet Et
    İHA ile sürekli 24 saat gözlüyoruz ya biri iner biri kalkar
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı kuleden biz de 30 tane dikip ufuk otesi menzilleri artirmaliyiz. Hatta sabit zeplin mevzileri de kurulabilir.
    Cevapla
  • Battal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kıyılara Ayna koysak ve karşı kuleye güneşi yansıtsak kör olurlar.
    Cevapla
  • laz 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistani bir iki günde yok edelim derken basimiza daha fazla is acmak da var. eger Erdogan hükümeti giderse ordumuzda gider,cünkü komutansiz ordu ordu degildir unutmayin. yunanlari sadececbir ilcemizi yollasak hakkindan fazlasiyla gelir,fakat olay o degil. Erdogan nekadar güclü olursa ordumuzda silahlarimizda milletimizde en az okadar güclü olur. dikkatli olunmali hafife alinmamali.
    Cevapla
  • Tolga Yaylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kule mule sizi korumaz hacı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'