Yemenli çocukların trajedisi: Mayın patlamasında 2 çocuk öldü

Ülkedeki sivil toplum kuruluşu Mayın Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, Marib'in Mecrar kentinde mayın patlaması sonucu, biri 8, diğeri 12 yaşında, 2 çocuğun yaşamını yitirdiği, bir çocuğun yaralandığı kaydedildi.

Yemenli çocukların trajedisi: Mayın patlamasında 2 çocuk öldü
Yemenli çocukların trajedisi: Mayın patlamasında 2 çocuk öldü
GİRİŞ 06.10.2022 16:13 GÜNCELLEME 06.10.2022 16:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletlerden 2 Mayıs'ta yapılan açıklamada, Yemen'deki mayınların ülkenin birçok bölgesinde büyük tehdit oluşturduğu belirtilmişti.

Yemen hükümeti ve insan hakları raporlarına göre, İran destekli Husi milisler iç savaşın başladığı 2014'ten bu yana ülke genelinde yaklaşık 2 milyon mayın döşedi. Söz konusu mayınlar binlerce sivilin ölmesine veya yaralanmasına neden oldu.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK: TRT HABER
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • HAYALLERİMİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar böyle bir dünya hayal etmemişerdi yetişkin insanlar olarak bizlerde ülkemizdede malesef benzer hadise olmuştu üzülüyoruz savaşlar çocukların yanaklarından damla damla süzülen gözyaşıdır güzel hayallerin kabusa dönüşmesidir yok olan gelecektir ozaman geleceği kurtarmak insanlığın asli görevi olmalı olmak zorunda dünya hepimizin ortak yaşam alanı gezegeni sevgi barış huzurun hakim olduğu dünyada yaşamak dileğiyle...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi