Boston Dynamics robotlarını asla silahlandırmayacağını söyledi

Boston Dynamics, Agility, ANYbotics, Clearpath Robotics ve Open Robotics imzası taşıyan mektupta üreticiler, robotlarını silahlandırmama sözü verdi.

Boston Dynamics robotlarını asla silahlandırmayacağını söyledi
Boston Dynamics robotlarını asla silahlandırmayacağını söyledi
GİRİŞ 06.10.2022 17:35 GÜNCELLEME 06.10.2022 17:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bir grup önde gelen robot firması, 'genel amaçlı' robotların silahlandırılmasını kınayan bir açık mektup yayınladı. 

Mektup Boston Dynamics, Agility, ANYbotics, Clearpath Robotics ve Open Robotics imzası taşıyor. Mektupta robotların silahlandırılarak insanların teknolojiye olan güveninin zedelendiği belirtilerek şu ifadelere yer veriliyor:

Uzaktan veya otonom olarak çalıştırılan, yaygın olarak halka açık olan, insanların yaşadığı, çalıştığı ve daha önce erişilemeyen yerlere gidebilen robotlara silah eklemenin, yeni riskler ve ciddi etik sorunlar doğurduğuna inanıyoruz. Bu yeni yetenekli robotların silahlaştırılmış uygulamaları, topluma getireceği muazzam faydalara zarar verecek şekilde, halkın teknolojiye olan güvenini de zedeleyecektir.

Mektup, Boston Dynamics'in Spot ve Atlas gibi gelişmiş robotik sistemlerinin yaygınlaşmasıyla ilgili artan endişelerin ardından yayınlandı. 

Bilim kurgu filmleri, keskin nişancı tüfeği ile donatılmış robot köpekleri gibi gerçek dünyadaki çabalarla birleştiğinde, robotlar insanlar için korkutucu olmaya başladı.

Rusya’nın silahlı robot köpeği Aliexpress'ten satın aldığı ortaya çıktıRusya’nın silahlı robot köpeği Aliexpress'ten satın aldığı ortaya çıktı

Bugünkü mektup, imzacıların sistemlerini silahlandırmama sözü veriyor. Şirketler ayrıca robotların kötüye kullanımını önlemek için yetkililerle işbirliği çağrısı yapıyor.

Mektupta son olarak şu ifadelere yer veriliyor:

Ayrıca robotik camiasındaki her kuruluşu, geliştiriciyi, araştırmacıyı ve kullanıcıyı, bu tür robotlara silah eklememek, yetkilendirmemek, desteklememek veya bunlara izin vermemek için benzer taahhütlerde bulunmaya çağırıyoruz.

KAYNAK: TECHCRUNCH
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların söylediklerinin %50'si doğrudur:)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne derse tersini yaparlar
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    biz yapmayacağız dedik. ama taşeronumuz israil ve tetikcileri için söz vermedik.
    Cevapla
  • murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Esas amaç zaten askeri amaçlıydı.Gelecwkte robot polis ve askerler göreceğiz sokaklarda.Düşünün tobotlar savaşta parçaları değiştirilip anlık tekrar geri savaşa dönebilecekler ama insanlar asla dönemezler.defalarca izlemişimdir videolarını.Gelecwğin askeri alt yapısı bunlar
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek mushaf çarpsın da desinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar